in

NOVIGRAD ugostio Državno prvenstvo mažoretkinja HUMT-a

Novigrad je proteklog vikenda ugostio 8. Državno prvenstvo mažoretkinja u organizaciji Hrvatskog udruženja mažoret timova. Natjecanje je okupilo više od 350 mažoretkinja iz 18 klubova iz svih krajeva Hrvatske.

Dvodnevni program otvoren je u subotu navečer svečanim defileom sudionica 8. Državnog prvenstva mažoretkinja ulicama starogradske jezgre, predvođenih puhačkim orkestrom Naša sloga babići, te predstavljanjem timova i revijalnim nastupom na Velikom trgu.

U subotu navečer u parku Muzeja Lapidarium održan je i prijem dobrodošlice za predstavnike i predstavnice organizatora i sudionika manifestacije, na kojem su im gradonačelnik Anteo Milos i direktorica Turističke zajednice Vesna Ferenac uručili prigodne poklone, poželjeli dobrodošlicu u Novigrad te zahvalili što su upravo naš grad odabrali za domaćinstvo ovog natjecanja.

Predsjednik HUMT-a Vlado Palac zahvalio je na gostoljubivosti i susretljivosti novigradskih domaćina, kao i na pokroviteljstvu manifestacije, najavivši kako je vrlo izgledno da Novigrad iduće godine bude domaćinom i europskog prvenstva mažoretkinja.

U nedjelju uslijedilo je cjelodnevno natjecanje u novigradskoj sportskoj dvorani, koje je zaključeno dodjelom pehara i medalja najboljima u pojedinim kategorijama, objavio je Grad Novigrad.

POREČ: Počeo Plesni ljetni kamp studija MOT 08

bicikl korona covid

Istarski stožer u utorak – Svi nalazi negativni, i dalje ima hospitaliziranih u bolnici