in

NOVIGRAD: Završeno 47. izdanje regate “Gommonata Europea da Pordenone al mare”

Foto Grad Novigrad

Deset posada s 40-tak članova udruge AGP – Associazione Gommonauti Pordenonesi, posjetili su Novigrad tijekom tradicionalne manifestacije 47. GOMMONATA EUROPEA da Pordenone al mare“ koja se održala od 15. do 17.9.

Ovaj najdugovječniji gomonautički događaj u Italiji, organizira neprofitna talijanska udruga iz Pordenonea s ciljem očuvanja i održavanja povijesnog plovnog puta iz pokrajine Friuli Venezia Giulia do Jadranskog mora. Još od srednjeg vijeka ovaj plovni put bio je važan za razvoj cijele regije, razvijao je trgovinu i jačao riječne i morske luke, spajajući kopno s morem.

Ruta kojom su ove godine posade gumenih barki (Gommonauti) stigli u Novigrad, prolazila je riječnim plovnim putem Noncello – Medun – Livenza do grada Caorle, te sljedeći dan morem do Novigrada, s privezom u Marini Nautica Novigrad.

Anteo Milos, gradonačelnik Novigrada, i Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Novigrad, poželjeli su dobrodošlicu organizatoru manifestacije Gaetanu Solarinu, predsjedniku udruge AGP.

Dobrodošlici za okupljene članove udruge AGP pridružili su se i cijenjeni gosti, u ime talijanske nacionalne zajednice Jessica Acquavita, zamjenica župana Istarske županije, te Walter Bortoli, pročelnik za sport općine Pordenone.

Ovaj nautičko-sportski događaj koji spaja dvije obale Jadranskog mora, održao se pod pokroviteljstvom Grada Novigrada i Turističke zajednice Grada Novigrada, saznajemo u Gradu Novigradu.

vrsar općinska uprava foto tanja kocijančić

Općina Vrsar otvorila natječaj za stipendije

Foto Grad Novigrad

Novigrad poziva na plivačko natjecanje Alpe Adria Swim Cup