in

Novigradu uručen certifikat o pristupanju mreži „Ruta Feničana“

Foto Grad Novigrad

Ruta Feničana pravac je u kulturi Vijeća Europe koji od 2003. godine promiče mediteransku kulturu i interkulturalni dijalog u mediteranskim regijama i zemljama (trenutno 12 zemalja, od kojih osam europskih i četiri neeuropske), o njihovoj povijesnoj, materijalnoj i nematerijalnoj baštini, te krajoliku i ambijentu. Ovim se putem promoviraju održive, odgovorne, kreativne, kulturne i turističke aktivnosti u zajednici jačanjem lokalnog identiteta. Cilj Rute Feničana je unaprjeđenje kulturne, prirodne i krajobrazne baštine članica suradnjom gradova, poslovnih subjekata, volontera i drugih institucija.

U petak 21. listopada, u Poreču, u sklopu Generalne skupštine petnaestog dijaloga Euro-mediteranske “La Rotta dei Fenici – Rute Feničana”, formalno je uručen certifikat o pristupanju mreži gradonačelniku Grada Novigrada Anteu Milosu.

Pristupanje mreži za Grad Novigrad znači mogućnost pravovremenog dobivanja relevantnih informacija u vezi raznih fondova i mehanizama financiranja usmjerenih na kulturnu baštinu i turizam, olakšavanje pronalaska potencijalnih projektnih partnera, razmjenu iskustava i kvalitetnu pripremu projektnih prijedloga, sudjelovanje u europskim kampanjama i projektima, upoznavanje sa primjerima dobre prakse od drugih europskih i bliskoistočnih gradova te promoviranje projekata kroz niz komunikacijskih kanala udruženja. Od posebne je važnosti upravo mogućnost kandidiranja i realizacije projekata zahvaljujući članstvu u ovoj organizaciji, kako bi se otvorila vrata za nove mogućnosti financiranja projekata i novih partnerstva.

U subotu 22. listopada, Grad Novigrad ugostio je delegaciju partnera Rute Feničana u Novigradu, organiziran je vođeni obilazak grada i kratko druženje u cilju upoznavanja i razmjene iskustava sa partnerima iz mnogih zemalja.

Jedan od članova delegacije bio je i gradonačelnik Grada Fana Massimo Seri. Podsjećamo, Grad Fano vodeći je partner na projektu „WONDER – Child-friendly destinations“ pa su tako u znak prijateljstva gradonačelnici Anteo Milos i Massimo Seri razmijenili prigodne darove i razgovarali o aktualnim projektima.

C. Pozzecco – Grad Novigrad

Foto Vlada RH Twitter - Premijer i IRena Hrstić

Premijer danas, 28.10. u Puli. Osim otvaranja bolnice ima još nekoliko zadataka

trgovina butiga market ilustracija

Povučen proizvod zbog histamina. Konzum kupcima vraća novac