in

Osobne asistente za Društvo invalida Poreč financirat će ministarstvo

Foto Društvo invalida Poreč

Društvu invalida Poreč i ove je godine uručen ugovor za podršku osobnim asistentima za članove Društva. Ugovor je potpisan s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH koje osigurava naknade za asistente. Potpisivanje i svečano uručenje ugovora od strane resornog Ministarstva upriličeno je u Rijeci jučer, 21. veljače, i to za ukupno 28 udruga iz 4 županije: Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke i Ličko-senjske za razdoblje od godinu dana.

Među udrugama iz Istre ugovor je uručen Društvu invalida Poreč koje je ostvarilo uvjete za rad 4 osobne asistentice. Svečanoj dodjeli ugovora je nazočila predsjednica Društva, Nataša Basanić Čuš. Uloga osobnih asistenata predstavlja izniman interes Društva invalida Poreč jer omogućava pomoć i podršku najranjivijim članovima u njihovu domu.

Osim toga, projekt podržava rad vrijednih, požrtvovnih, empatičnih osobnih asistentica koje svojim radom oplemenjuju život osobama s invaliditetom o kojima brinu. Duštvo invalida Poreč će nastaviti njegovati projekt osobnih asistenata sa željom da se uz podrsku ministarstva u vremenu osigura i više asistenata članovima.

Upravo su u Rijeci predstavnici udruga potpisnica ovogodišnjih ugovora zatražili od državnih tajnica ministarstva još veći senzibilitet države u smislu priznavanja udrugama većeg broja osobnih asistenata te veće naknade asistentima za ovaj predani i vrlo zahtjevan rad. Predstavnici ministarstva su kazali da je to upravo ono sto se planira uključiti u sadržaj novog zakona o asistenciji koji je u pripremi, objavilo je Društvo invalida.

RIJEČ STRUČNJAKA – Istraživanje: Psihologija u očima drugih struka

EU donijela važnu promjenu vezanu uz covid potvrde i PCR testiranje