in

Otvoren najbogatiji Advent u Istri

Foto Grad - Advent Poreč 2023.

Usprkos upornoj kišici, mnoštvo se sinoć okupilo na porečkom Trgu Matije Gupca kako bi zajedničkim odbrojavanjem i paljenjem tisuća ukrasnih lampica zajedno otvorili najbogatiji advent u Istri – Advent Poreč. 

Iako su vremenske prilike bile daleko od idealnih, to nije pokvarilo odlično raspoloženje brojnih okupljenih na samom Adventu. Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić prilikom otvaranja zahvalio se Porečankama i Porečanima što tako iskreno podržavaju ovu manifestaciju koja je u kratkom roku postala jedna od omiljenijih, a posebno se zahvalio svim partnerima i suorganizatorima Adventa, bez kojih realizacija programa, uz besplatne koncerte, besplatno klizanje, predstave, animacije i degustacije ne bi bila moguća.  

Foto Grad - Advent Poreč 2023.
Foto Grad – Advent Poreč 2023.

Redovi su se stvarali i za fotografiranje s Djedom Mrazom, koji je posjetio porečku djecu, poslušao njihove želje i željice, te se fotografirao s njima na u svojoj posebno uređenoj kućici, a đir po porečkom adventu napravili su i svjetleći štulaši. Osim brojnih novih dekoracija, raznolike ponude ića i pića, Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč – klizalište koje će biti otvoreno tijekom cijelog Adventa. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme. Klizalište ostaje otvoreno sve od kraja školskih praznika, 8. siječnja.

Dodajmo da već od prvog dana nije nedostajalo guštanja u kuhanom vinu, slasticama i kobasicama, za što su se potrudili ugostitelji u adventskim kućicama koji su ove godine dodatno obogatili svoju ponudu, i dalje po vrlo pristupačnim cijenama, što porečki Advent doista čini jedinstvenim. 

Paljenje lampica bilo je samo uvertira u tjedan ispunjen bogatim programom – nakon koncerta Alfa Time Banda i Gordana Gregurovića Goga, već danas porečki Advent ugošćava stotinu učenike Umjetničke škole Poreč koji će se predstaviti svojim bogatim i raznolikim programom, a nakon njih će nastupiti Replay band. Sutra će od 17 sati na scenu stupiti djeca iz Dječjeg vrtića Paperino i Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin, a nakon njih Tedy Lion band. U isto vrijeme sutra će se kazališnoj dvorani u Pučkom otvorenom učilištu Poreč odigrati hit predstava Casabianca Maria Lipovšeka Battifiace i Irene Grdinić, dok će se u Gradskoj knjižnici održati radionica izrade ukrasnog veza za odrasle Dugo u noć, u zimsku gluhu noć… 

Cijeli tjedan je uvertira u iznimno bogat program u četvrtak, kada će se na Adventu održati proslava 70 godina Valamar Riviere uz koncert Nine Badrić, Marka Tolje, grupe Cambi i Techno VIkingse te popularni, ovoga puta zimski, Bal princeza. 

Uz Grad Poreč-Parenzo, partneri Adventa Poreč su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec , objavio je Grad Poreč.

POREČ: Plesni studio MOT priprema bogati božićni spektakl

Foto Grad Poreč

POREČ: Dodijeljen rekordan broj potpora poduzetnicima