in

Otvoren najljepši advent u Istri – Advent Poreč

Foto Advent Poreč - Manuel Paljuh

Zajedničkim odbrojavanjem i paljenjem tisuća ukrasnih lampica na Trgu Matije Gupca 12. prosinca 2022., otvoren je najljepši advent u Istri – Advent Poreč. Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić prilikom otvaranja zahvalio se Porečankama i Porečanima što tako iskreno podržavaju ovu manifestaciju koja je u kratkom roku postala jedna od omiljenijih, a posebno se zahvalio svim partnerima i suorganizatorima Adventa, bez kojih realizacija programa, uz besplatne koncerte, besplatno klizanje, predstave, animacije i degustacije ne bi bila moguća. 

Foto Advent Poreč - Manuel Paljuh
Foto Advent Poreč – Manuel Paljuh

Uz dobru glazbu i atmosferu, nije nedostajalo guštanja u kuhanom vinu, slasticama i kobasicama, za što su se potrudili ugostitelji u adventskim kućicama koji su ove godine dodatno obogatili svoju ponudu, i dalje po vrlo pristupačnim cijenama, što porečki Advent doista čini jedinstvenim. Redovi su se stvarali i za fotografiranje s Djedom Mrazom, koji je posjetio porečku djecu, poslušao njihove želje i željice, te se fotografirao s njima na u svojoj kućici, a đir po porečkom adventu napravile su i svjetleći štulaši. Osim brojnih novih dekoracija, raznolike ponude ića i pića, Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč – klizalište koje će biti otvoreno tijekom cijelog Adventa. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme. Klizalište ostaje otvoreno sve od kraja školskih praznika, 8. siječnja.

Foto Advent Poreč - Manuel Paljuh
Foto Advent Poreč – Manuel Paljuh

Paljenje lampica bilo je samo uvertira u tjedan ispunjen bogatim programom – nakon koncerta Blues Brajdersa i Gordana Gregurovića Goga, već danas porečki Advent poprima jedno novo ruho jer je u 20h organizirano zajedničko gledanje polufinalne utakmice Argentina – Hrvatska na velikim LED ekranima, dok će do kraja tjedna, svojim programima, Advent obogatiti porečki vrtići, škole i udruge koji nastupaju svakoga dana od 17 sati. U isto vrijeme danas će se u Pučkom otvorenom učilištu Poreč održati radionica za djecu Izrada božićnog ukrasa, dok će se u Gradskoj knjižnici održati radionica za odrasle: Staklena bajka. Cijeli tjedan je uvertira u iznimno bogat vikend-program: koncert Gustafa, humanitarnu Adventsku utrku, Slatko jutro uz podjelu slastica i uprizorenje živih jaslica, kao i zajedničko gledanje utakmice.

Foto Advent Poreč - Manuel Paljuh
Foto Advent Poreč – Manuel Paljuh

Uz Grad Poreč, partneri Adventa Poreč su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, Zavičajni muzej Poreštine, Centar za posjetitelje La mula de Parenzo, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Foto Advent Poreč - Manuel Paljuh
Foto Advent Poreč – Manuel Paljuh

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec  

Foto Advent Poreč – Manuel Paljuh 2022.

mup policija policajac motor

Policija kaznila 41-godišnjaka – Vozio motor iako nikad nije položio vozački

Foto HGK - Županijska komroa Pula

Mreža New Alpe Adria: U Veneciji međunarodni susret predsjednika gospodarskih komora