in

Otvorena izložba “Mayday Mayday Medulin”

Foto Marinko Babić

U Multimedijalnom centru Općine Medulin, 29. listopada, otvorena je izložba podvodnih fotografija udruge Eko more Medulin pod nazivom “Mayday Mayday Medulin” uz poštivanje svih epidemioloških mjera i uvjeta na snazi.

vladika arbanaška riba eko more medulin izložba
Vladika arbanaška – Foto Marinko Babić

Izložba je nastala u sklopu projekta „Plemeniti cilj za Medulinski zaljev” kojeg je uz financijsku potporu Općine Medulin realizirala udruga Eko more Medulin.

Cilj projekta je upoznavanje i promocija prirodne i kulturne baštine te podizanje svijesti o potrebi njihove zaštite. Tema izložbe je  ljepota, raznolikost i bogatstvo medulinskog podmorja, ali i onečišćenje mora, novopridošle i ugrožene vrste.

riba ulov izložba medulin
Foto Marinko Babić

Kroz 42 fotografije i 7 autora prikazani su predstavnici invazivnih, termofilnih i zaštićenih vrsta, ribe, rakovi, žarnjaci, mnogočetinaši, mekušci, alge, rebraši, plaštenjaci, virnjaci… Posebnu cjelinu čine fotografije arheološkog nalazišta u uvali Bijeca. Sadržaj izložbe je dopunjen projekcijom kratkometražnog dokumentarnog filma i zanimljivom kolekcija smeća koje je izvađeno iz mora.

eko more medulin mayday izložba
Foto Mara Babić

Imamo jedno od najljepših mora na svijetu, dom brojnih oblika života za koje puno ljudi i ne zna da postoje. Upoznajmo ta predivna stvorenja i učinimo sve što je u našoj mogućnosti da ih zaštitimo i sačuvamo za buduće naraštaje.

Mediteranska meduza - Foto Marinko Babić
Mediteranska meduza – Foto Marinko Babić

Izložba ostaje otvorena do 29. studenog 2021. godine i može se razgledati u sljedećim terminima i satnicama: ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak, od 15 do 18 sati; utorak, 8 do 14 sati; subota, 8 do 12 sati.

Svoje utiske, ideje i sugestije posjetitelji mogu podijeliti s organizatorima kroz knjigu dojmova i tako pomoći udruzi u planiranju i kreiranju sljedećih aktivnosti.

Izvor Udruga Eko more Medulin – Marinko Babić

gradska knjižnica buje

Mjesec hrvatske knjige u Bujama: Prijavite se na radionice NTC-a i izrade bookmarka

foto tanja kocijančić Groblje u Kašteliru - Svi sveti 2021.

Obilježavamo blagdan Svih svetih