in

“Pas(I)Ja” – U Poreču se nastavljaju radionice terapeutskog čitanja sa psom

Foto Gradska knjižnica Poreč

Gradska knjižnica Poreč nastavlja s provođenjem aktivnosti  „Pas(I)Ja’’ koja se sastoji od radionica terapeutskog čitanja sa psom u sklopu projekta „Na istoj strani(ci)! – Čitanjem do uključivog društva˝.

Novi susret održat će se u petak, 31. ožujka u 15 sati, u knjižničnom stacionaru Červar Porat, Park Učka 1.

Cilj ovih radionica je razvoj komunikacijskih kompetencija i vještina čitanja kod djece s poteškoćama u čitanju i razvijanju socijalnih vještina uz pomoć registriranih terapijskih timova – psa i njegovog voditelja.

Radionica je namijenjena djeci starijoj od 5 godinaa provodi ih stručnjak uz sudjelovanje jednog od pasa pomagača, koji su trenirani i provjereni u svojem ponašanju s djecom. Najčešće se radi o labrador retriverima ili kraljevskim pudlama.

Radionice provode licencirani terapeuti i psi iz Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet Zagreb i besplatne su za sve sudionike. 

Zbog ograničenog broja polaznika, svoj je dolazak potrebno najaviti do petka 31. ožujka do 12 sati na broj telefona 052/434-196.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Foto Grad Poreč

Financiranjem udruga u poljoprivredi valorizirat će se Porečka rosulja i promovirati pčelarstvo

Jana Prević Finderle - Foto Gradska knjižnica Poreč

Na istoj strani(ci) s Janom Prević Finderle i porečkim srednjoškolcima