in

Pogledajte kako je bilo u Raklju na koncertu klape Rišpet – Jedinstveni događaj pratilo više od 300 brodica iz cijele Istre, pa i šire

Foto Studio 11 idea - TZ Marčana

I ove godine koncert klape Rišpet u uvali Luka u Raklju bio je događaj za pamćenje. Jedinstveni koncert pod zvijezdama ovog je puta popratilo oko 300 barki i brodica svih veličina, a krcato je bilo i na obali za one koji se nisu odlučili doći morskim putem nego pješice po Hauserovoj stazi. No, nije manjkalo ni onih koji su se snašli kako bi glazbenicima bili što bliže pa su bili na šarenim luftićima, sup daskama… Posjetitelji su stigli u Rakalj ne samo iz cijele Istre, nego i sa susjednih Cresa, Lošinja…

Klapa Rišpet u Raklju 2021.

Ovaj koncert, drugu godinu zaredom nazvan „Usidri se za Rišpet“, odvijao se u organizaciji Turističke zajednice Općine Marčana i u suradnji s KUD-om Mate Balota iz Raklja te DVD-om Općine Marčana. Klapa Rišpet je bila na svojoj brodici, okrenuta prema barkama koje su dolazile u uvalu. Time su organizatori doskočili epidemiološkim mjerama na originalan način.

Klapa Rišpet u Raklju 2021.

-Atmosfera i ambijent bili su prelijepi. Rišpet nam je opet priuštio više od dva sata svirke i opet se pokazala posebna ljubav rakljanske publike i izvođača, istaknula je direktorica TZ-a Jelena Latin.

Pjevali su se hitovi ove poznate klape, koja je za kraj već tradicionalno izvela pjesmu u čast velikanu hrvatske glazbe Oliveru Dragojeviću – „Kad mi dođeš ti”. Magični doživljaj dodatno je začinio i vatromet.

Zadovoljstvo uspješnim koncertom nije krio ni načelnik Marčane Predrag Pliško:

“Koncerti poput ovoga u uvali Luka ističu jako puno kvaliteta koje Općina Marčana ima. S
jedne strane su prirodne ljepote obale i čisto more, dok s druge strane imamo sposobnost ljudi i timova da to organiziraju i prilagode se važećim uvjetima.
Namjera nam je da ovakva događanja, što sam i prošle godine najavljivao, postanu tradicionalna.”

Klapa Rišpet u Raklju 2021.
Klapa Rišpet u Raklju 2021.

Foto Studio 11 idea

mup policija prometna nesreća

Fizički ga napali: Pokušali opljačkati maloljetnika

Vikend u Poreču: Ozlijeđeno dijete od 14 godina