in

Policajci iznenadili malog Aleksandra za rođendan

Foto: Policijska uprava istarska

Policijska intervencija završila je s rođendanskim poklonom za dječaka koji sanja o tome kako će jednog dana biti policajac

U vrtiću Bambi na pulskom Valdebeku danas je bilo poprilično veselo. Mali Aleksandar ili Stefi kako ga zovu prijatelji proslavio je četvrti rođendan uz svoje prijatelje, ali i uz posebne goste. 

Foto: Policijska uprava istarska
Foto: Policijska uprava istarska

Naime, kako kaže njegova majka Sanja, Aleksandar već mašta kako će jednog dana biti policajac. ”Ljubav prema policiji nije bila iznenađujuća, s obzirom da je i moj otac bio policajac, a i u našem susjedstvu ima umirovljenih policijskih službenika tako da je Aleksandar od malena razvijao ljubav prema policiji. Neki roditelji straše djecu da će im doći policija ako ne budu dobri, ali to ne bi trebali jer su policijski službenici ovdje kako bi pomagali djeci”, rekla je mama Sanja. Odlučila je stoga iznenaditi sina za rođendan pa je nazvala Policijsku postaju Pula-Pola i priupitala ako bi joj policijski službenici pomogli s iznenađenjem. Plavci nisu dvojili ni trenutka, nego su odmah rekli da pristaju tako da je samo trebalo dogovoriti realizaciju. 

I tako je počela jedna neobična policijska intervencija. U jutarnjim satima pred vrtić je pristiglo policijsko vozilo, a iz vozila su izašli policajka Ana i policajac Matija koji su imali pune ruke poklona. Za djecu iz vrtića donijeli su slatkiše i grickalice, kojima je Aleksandar počastio svoje prijatelje, a za malog slavljenika pripremili su poseban poklon. U policijskoj vrećici bilo je svega – društvena igra, kapa, šalica, privjesak, ručnik, blok, loptica, slatkiši i jedan poseban policijski medvjedić. 

Foto: Policijska uprava istarska
Foto: Policijska uprava istarska

Aleksandar je bio oduševljen te je odmah s policijskim službenicima otišao prema policijskom autu ne bi li i sam isprobao kako je to biti policajac. Upalio je policijsku sirenu, a na pitanje hoće li i sam biti policajac kad bude velik, odgovorio je ”Ja sam već veliki”. 

Mali Aleksandar dobio je svoj rođendanski poklon, kojeg će se zasigurno dugo sjećati. Bit će nam drago ako za koju godinu postane dio tima Policijske uprave istarske i da zajedno s Anom i Matijom brine o sigurnosti na pulskim ulicama. Tko zna, možda će mu upravo netko od njih biti i mentor? 

Za sve one koji također žele ponosno nositi policijsku odoru, preporučamo da prate web stranice Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije ”Prvi hrvatski redarstvenik”, s obzirom da će uskoro biti raspisani natječaji kojima se traže mladi policajci i policajke. Možete birati između dvogodišnjeg srednjoškolskog školovanja, odnosno upisa u treći razred srednje škole te prekvalifikacije, odnosno programa obrazovanja u koji se mogu upisati oni koji su završili srednju školu, a nisu stariji od 28 godina. No, bez obzira koju vrstu školovanja odaberete, po završetku vas čeka siguran posao, priopćeno je iz Policijske uprave istarske 6. ožujka 2023.

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

POREČ: Kod Picala uhvaćen kako vozi s 2,28 promila. Uhićen je

Foto Stolnoteniski klub Novigrad

Lijepi rezultati stolnotenisača Novigrada Katije Atanasić i Leona Bartolića