in

Ponovni susret u Domu Poreč – Vratila se Daria iz Ukrajine

Foto Dom za starije i nemoćne Poreč

Porečki Dom za starije i nemoćne osobe posjetila je Daria Zelenska, Ukrajinka koja je u Domu boravila 9 mjeseci kao volonterka Europske volonterske službe. Ponovnom susretu u Domu prisustvovala je ravnateljica Sandra Ćakić Kuhar, socijalna radnica Edita Tavra i korisnice Angelina Gržentić i Agata Radolović. 

Socijalna radnica Edita Tavra ostala je u stalnom kontaktu sa svim volonterkama Europske volonterske službe – Europskih snaga solidarnosti koje su tijekom proteklih nekoliko godina boravile u Domu te je ponudila gostoprimstvo Dariji koja je, zbog rata u Ukrajini, s dijelom svoje obitelji izbjegla u Češku gdje sada živi i radi. 

– Iznimno nas veseli ponovni srdačan susret s volonterkom Dariom i činjenica da su Poreč, korisnici i zaposlenici Doma volonterki Dariji ostali u lijepom sjećanju. U ovoj prilici Dariji upućujemo poruku solidarnosti i suosjećanja zbog ratnih zbivanja u njezinoj domovini Ukrajini, istaknula je ravnateljica Sandra Ćakić Kuhar.

U porečkom Domu se nadaju da će im epidemiološki uvjeti dopustiti da nastave primati strane volonterke i volontere i time nadalje poticati volontiranje u zajednici. U sklopu programa Erasmus+ u razdoblju od 2014. do početka pandemije u Domu je boravilo 10 stranih volonterki, a Daria Zelenska iz Ukrajine i Ema Quintana Llorian iz Španjolske boravile su u Domu tijekom 2017. do ožujka 2018. godine, priopćili su iz Doma za starije i nemoćne.

Foto Istarska županija prezentacija uvođenje eura

Veliki interes za prezentaciju o uvođenju eura u Istarskoj županiji

Foto TZ Buje grad panorama

U srijedu u Bujama vođeni obilazak po gradu