in

POREČ: Brzo planulo 400 besplatnih sadnica – uspjela akcija “Zasadi stablo, ne budi panj”

Foto Tanja Kocijančić

Jutrošnja akcija na Velikom parkiralištu u režiji Grada Poreča u potpunosti je uspjela – u samo sat vremena podijeljene su građanima besplatno sve sadnice u sklopu akcije “Zasadi stablo, ne budi panj”.

Podjela sadnica na Velikom parkiralištu/Foto Tanja Kocijančić

Među podijeljenim stablašicama mahom su bile domaće kulture, ali bilo je tu i manje zastupljenih vrsta, kao što su pinije, smokve, hrastovi, murve, jabuke, magnolije, lovori, bademi, masline, klen, čempresi, javori i drugo.

Velikom gradskom parkiralištu u Poreču, svim zainteresiranim sugrađanima besplatno će se podijeliti preko 300 sadnica autohtonih stabala koja će zasaditi na svojim područjima. Sugrađani će po preuzimanju sadnice ostaviti svoje podatke, a pozivaju se svi da fotografije posađenih stabala dostave na mail adresu info@porec.hr, kako bi po dovršetku akcije vidjeli koliko je i gdje stabala na području Poreča posađeno.

-Hvala svima na velikom odazivu – jutros samo u sat vremena podijeljeno je više od 400 sadnica u akciji “Zasadi stablo, ne budi panj”. Od maslina, kivija, jabuka, badema, čempresa, hrasta, ladonje, lovora, platane… Posebno hvala Danieli Božić koja nam se pridružila. Ona je lani bila inicijator te akcije na našem području i drago mi je da smo se brzo sve dogovorili i realizirali tako jedan lijepi projekt u kojem smo pokazali da skupa možemo sve, komentirao je akciju gradonačelnik Loris Peršurić.

Podjela besplatnih sadnica – Foto Tanja Kocijančić

Kolektivna sadnja drveća u Poreču odvija se u dva dijela, a ukupno će tijekom akcije na području grada biti posađeno 500 sadnica. Jedan dio je ovaj današnji – podjela sadnica građanima, a drugi je sadnja koju obavljaju mjesni odbori po naseljima.

Sugrađani su nakon preuzimanja ostavili svoje podatke. Grad poziva svih koji su sudjelovali da fotografije posađenih stabala dostave na mail adresu info@porec.hr, kako bi po dovršetku akcije vidjeli koliko je i gdje stabala na području Poreča posađeno.

Foto Facebook Loris Peršurić

Produljuju se školski praznici

Nacionalni stožer: U petak 4.080 novih slučajeva i 48 umrlih