in

POREČ: Carinski gat 1. siječnja odlazi u povijest uz feštu i marendu za sve

Foto Grad Poreč

Poreč će, kao turistički grad, na poseban način proslaviti ulazak u Schengensku zonu prvog dana nove 2023. godine. U zajedničkoj organizaciji Turističke zajednice Grada Poreča, Lučke uprave Poreč i Grada Poreča, Carinski gat na rivi otvorit će se za javnost u nedjelju, 1. siječnja 2023. u 12.30 sati te će biti organizirana proslava uz besplatnu marendu za sve – pljukance sa šugom od sipa i vinom te živu glazbu.

Na ovaj simboličan način, Poreč kao jedna od top hrvatskih turističkih destinacija, obilježiti ulazak u europsku zonu bez granica. Ulazak u Schengen će se sigurno pozitivno odraziti i na turističke dolaske jer će gužve na graničnim prijelazima biti značajno manje, što za Poreč i Istru, gdje većina gostiju dolazi automobilom, predstavlja značajan iskorak. Dodatno, Carinski gat, koji zauzima središnju poziciju na gradskoj rivi, dugi je niz godina bio zatvoren za javnost jer je služio kao pomorski granični prijelaz, a ulaskom u Schengensku zonu otvorit će se za javnost i zasigurno postati jedno od omiljenih okupljališta Porečana, ali i gostiju.

Upravo zato, pozivaju se svi da se pridruže ovoj fešti te da se zajedničkom zdravicom i marendom proslavi ova povijesna odluka kako za naš grad, tako i za cijelu zemlju, objavio je Grad Poreč.

Foto Istarska županija

Župan s gradonačelnicima: Kako riješiti problem overturizma?

Foto Grad Poreč - Advent Poreč

ADVENT POREČ u izboru za najljepši hrvatski advent