in

POREČ: CRVENI NOSOVI donijeli veselje u Dom za starije i na rivu

Foto Grad Poreč - Crveni nosovi

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori u utorak su prvi put su posjetili korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Poreču, a popodne se na porečkoj rivi okupilo preko 150 klaunova iz cijeloga svijeta i razveselilo prolaznike.  

Foto Grad Poreč - Crveni nosovi
Foto Grad Poreč – Crveni nosovi

S ciljem širenja misije donošenja osmijeha onima kojima je najpotrebniji, CRVENI NOSOVI klaunovidoktori razveselili su starije koncertom crvenonosnog glazbenog sastava „Ni Neki Bend“. Posjeta Domu Poreč počela je uz poznate šlagere i zabavnu glazbu koja je približila umjetnost starijim osobama, vraćajući ih u mladost i budeći životnu radost. „Čim je krenula pjesma i zabava, korisnici su si stavili klaunovske crvene nosove i uživali u svakom trenutku! Bilo je jedno zaista divno i posebno jutro“, rekla je ravnateljica Doma za starije i nemoćne Poreč, Sandra Ćakić Kuhar.

Foto Grad Poreč - Crveni nosovi
Foto Grad Poreč – Crveni nosovi

Posebnost ove posjete bila je ta što su se CRVENIM NOSOVIMA pridružili i međunarodni kolege klaunovi te su zajedno nakon koncerta obišli i korisnike na stacionarnom dijelu doma te dijelu namijenjenom oboljelima od demencije. Njihova topla i zabavna interakcija s korisnicima pružila je trenutke smijeha i veselja, stvarajući atmosferu radosti i nade među starijim osobama. Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, Sandra Ćakić Kuhar posebno se osvrnula na veselje koje su klaunovi potaknuli među korisnicima koji boluju od demencije: „Najjače me je ljudski dotaknula reakcija naših korisnika koji imaju dijagnosticiranu Alzheimerovu ili drugu demenciju jer znam koliko su nažalost slabo funkcionalni u svakodnevnom životu. Pjesma i radost susreta s klaunovima iz njih je izvukla reakcije za koje bih prije rekla da ih nisu u stanju proizvesti. Svjedočiti tome bilo je, rekla bih, za svakog čovjeka inspirativno iskustvo“, zaključila je ravnateljica.

Foto Grad Poreč - Crveni nosovi
Foto Grad Poreč – Crveni nosovi

Nakon posjeta starijima, u popodnevnim satima na rivi u Poreču okupilo se čak 150 klaunova koji su razveselili usputne prolaznike. Ova šarolika skupina s domaćinom CRVENIM NOSOVIMA klaunovimadoktorima, poslala je poruku sreće i pozitivnog učinka smijeha.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori domaćini su RNI Međunarodnog kampa koji se održava od 8. do 11. svibnja upravo u Poreču. Kamp pod imenom ‘’Superheroes: Humour is our superpower’ ugostio je klaunove iz 11 država članica partnerskih organizacija Red Noses International-a. Partnerske organizacije, uključujući CRVENE NOSOVE, okupljaju umjetnike koji se kontinuirano educiraju i usavršavaju za rad s najranjivijim skupinama društva. Na brojnim radionicama i predavanjima u sklopu kampa, umjetnici razmjenjuju znanja i najbolje prakse u radu s korisnicima.

U Hrvatskoj trenutno djeluje 32 klaundoktora koji redovito posjećuju 67 dječjih odjela bolnica i 11 domova za starije diljem Hrvatske. U trinaest godina postojanja, donijeli su radost i osmijehe na više od 300.000 lica djece, starijih i onih kojima su najpotrebniji.

banka bankovne kartice pixabay

POREČAN PREVAREN: Neznancu dao PIN pa ostao bez novca na računu

Foto JK Horizont

POREČ: Otvorene prijave za školu jedrenja JK Horizont