in

POREČ: Dan ljubaznosti u prometu – najsavjesnijim vozačima uručeni pokloni

Foto MUP - Ilustracija - Dan ljubaznosti 2019. u Poreču

Kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, 23. kolovoza 2019. u Poreču je provedena je preventivna prometna akcija pod nazivom „Dan ljubaznosti“ u suradnji Policijske postaje Poreč, prometnog redarstva Grada Poreča te uz prisustvo policijskog službenika Michaela Dukera koji boravi na području porečke policijske postaje u tekućem mjesecu u sklopu aktivnosti TURS.

Cilj prometne akcije je promoviranje poštivanja prometnih propisa, prvenstveno poštivanje prednosti prolaska pješacima na obilježenim pješačkim prijelazima, a najsavjesnijim vozačima podijeljeni su i prigodni pokloni, uz podršku porečke Turističke zajednice.

Akcijom se ukazuje na potrebu tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da sudjelujući u prometu poštuju prava pješaka, posebno prednost pješaka na pješačkim prijelazima i na podizanje razine prometne kulture kod svih sudionika u prometu.

-Čestitamo nagrađenim vozačima te pozivamo građane i turiste da poštuju prometne propise radi većeg osjećaja sigurnosti u Gradu, priopćeno je iz porečke gradske uprave.

POREČ u 2 godine u škole i vrtiće uložio 90 milijuna kuna

bralić intrade koncert

TURISTIČKA FEŠTA TAR: Nastupaju Klapa Intrade i Tomislav Bralić, Parni valjak i brojni drugi – ne zaboravite doći na utrku tovara!