in

POREČ: Danas, 30.06., koncert Soulfingersa. Sutra otvorenje koncerata u Eufrazijani

Ilustracija Grad Poreč

Porečko ljeto, manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Grada Poreča, svakoga će tjedna tijekom ljetnih mjeseci na porečke ulice, rivu i trgove donositi razna zabavna i kulturna događanja. Gradska riva u Poreču gotovo svakoga će četvrtka ugostiti po jedan besplatan koncert, a sezonu danas otvara hrvatski soul i funk band Soulfingers od 21 sat, dok će svjetski poznati violinist Stefan Milenković uz pratnju klaviristice Hilde Švan u petak, 1. srpnja, s početkom u 21 sat održati cjelovečernji koncert u porečkoj Eufrazijani, čime se i službeno otvara 61. izdanje koncerata u ovom ranokršćanskom zdanju uvrštenom na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine, u produkciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Ilustracija Grad Poreč
SOULFINGERS – Ilustracija Grad Poreč

Dodajmo i kako se svakoga četvrtka na Trgu slobode održava Smotra istarskih poljoprivrednih proizvoda, koja ima za cilj promociju istarskih proizvoda, ruralnog područja, poljoprivredne proizvodnje. S druge strane, Poreč je postao i pravo međunarodno pripremno središte borilačkih sportova. Nakon olimpijskog trening kampa u džudu i Europskog kadetskog prvenstva, Poreč je ovih dane u znaku karatea.

Međunarodni karate savez smjestio je u Poreč tri događaja – WKF Trening kamp za mlade, WKF Kup i Ligu za mlade – gotovo 2.000 sudionika iz više od 50 zemalja. Četrnaesti trening kamp nudi mladim nadama ovog sporta rad s vrhunskim instruktorima, a kamp traje do 3. srpnja.     

Izvor Grad Poreč

policija traka

Starici katranom oštetili fasadu, bazen, dvorište…

Dan općine - Foto Općina Sv. Petar u Šumi

Dan općine Sv. Petar u Šumi – Priznanja i plakete zaslužnima, Grb općine žminjskom Rudanu