in

Poreč: Događanja i eno gastro ponuda odsad i u aplikaciji Moove

Ilustracija Moove aplikacija za Poreč

Ponuda Poreča odnedavno je dostupna i putem nacionalne aplikacije Moove koja pruža korisnicima brze i pravovremene informacije o događajima, gastro ponudi, danima gradova, općina i županija i ostalim sadržajima u Hrvatskoj. Moove je aplikacija nastala u Hrvatskoj, a uz spomenute informacije koje pruža, valja istaknuti prednost što na jednom mjestu objedinjuje aktualna događanja u cijeloj zemlji, kao i atrakcije koje vrijedi posjetiti.

Tako se u aplikaciji nalazi popis događanja u Poreču od kulturnih, zabavnih i gastro manifestacija, ali i gastro ponuda, ponuda lokalnih OPG-ova i lokalnih atrakcija čime se ova aplikacija pozicionira kao izvor inspiracije kamo otići za vikend ili neki dulji odmor, a pri tome se dobro zabaviti i iskoristiti slobodno vrijeme, te biti u tijeku s događanjima, budući da pruža i aktivno slanje obavijesti. Aplikacija je pregledna i iscrpna, a jednako je zanimljiva domaćim korisnicima kao i turistima budući da je dostupna na pet jezika.

Aplikacija je besplatna, mogu je koristiti Android i iOS sustavi, a iako se potiče otvaranje korisničkog računa, može se koristiti i kao gost. Sučeljem dominira mapa na kojoj su prikazane lokacije za koje postoje razna događanja, a pri tome se uzima u obzir i lokacija na kojoj se korisnik nalazi. Tako recimo klikom na Poreč na mapi, aplikacija pruža i navigaciju do atrakcija i mjesta održavanja manifestacija kao i važnih javnih objekata i sadržaja.

Grad Poreč-Parenzo inicirao je i financirao uključivanje u aplikaciju, a sve je povezano s Turističkom zajednicom grada Poreča, s čijim je kalendarom događanja i ostalim posjetiteljima zanimljivim informacijama sinkronizirana aplikacija. Aplikacija će se svakodnevno ažurirati i puniti novim informacijama, a u izradi su i leci s QR kodom aplikacije bit će dostupni i u info centru TZ-a Poreča, za sve turiste i posjetitelje, priopćeno je iz Grada Poreča.

Link za Android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.mediakt.moove

Link za Iphone uređaje:  https://apps.apple.com/hr/app/moove/id1581594273?l=hr

Foto Tanja Kocijančić

Predavanje o porečkoj rivi u sklopu Europskih dana arheologije

Ilustracija - Foto Ette07 za Pixabay bicikl nesreća

Poreč: U Kukcima stradao biciklist