in

Poreč: Müller odlazi iz robne kuće Riva Mall?!

Robna kuća Riva Mall Poreč - Foto Tanja Kocijančić

Već se neko vrijeme gradom priča da trgovina Müller izlazi iz robne kuće Riva Mall. Radi se o jednoj od najljepših, ako ne i najljepše uređena trgovina u Poreču koja je od prvog dana jedna od omiljenijih, i to ne samo žena, nego svih generacija.

Otvorena je u prizemlju na čak 1.100 kvadrata prije sedam godina, kao prva prodavaonica u obnovljenoj robnoj kući koja je zjapila godinama prazna i neuređena. Dolazak ovog poznatog njemačkog brenda izazvao je velik interes u Poreču, a tako je i danas – kada se govorka da odlaze.

Prije dvije i pol godine Müller je otvorio drugu prodavaonicu u shopping centru Galerija izvan grada, u poslovnoj zoni Facinka, ali mnogima je i dalje ona u robnoj kući draža. K tome, neki se luksuzni parfumerijski i kozmetički brendovi prodaju samo u robnoj kući i to upravo zbog ekskluzivne lokacije uz rivu i marinu. Nije manje važno ni to što je ovdje bilo posla za desetak i više radnika.

A što će s njima biti – ne znamo, jer nam iz zagrebačke uprave Müllera nisu odgovorili na pitanja koja smo im poslali prije sedam dana. Pitali smo zašto zatvaraju trgovinu na tako značajnoj i prometnoj lokaciji koju ljeti obavezno posjete gotovo svi turisti koji dođu na Poreštinu, te hoće li radnike preseliti u poslovnicu u Galeriji ili pak u Rovinj, gdje planiraju uskoro otvoriti novu poslovnicu.

Da je odlazak prvog porečkog Müllera istina potvrdila nam je voditeljica trgovačkog centra Riva Mall Ivana Brnadić, u čijem su prostoru u zakupu.

-Istina je da trgovina Müller u sklopu našeg objekta, trgovačkog centra RIVA MALL 14. siječnja 2022. zatvara vrata svojim kupcima. Ugovor koji smo svojedobno potpisali otkazan je iz nama još uvijek nepoznatih razloga, a nakon 8 godina respektabilnog poslovanja i sa zasigurno još puno potencijala. Još k tome nije nam jasno ako uzmemo u obzir ovogodišnje rezultate te trenutnu tendenciju razvoja i sav potencijal grada Poreča.
Žao nam je da se moramo oprostiti na taj način bez mogućnosti pregovora, ne samo od tako velikog zakupnika, čije ime na pročelju robne kuće čini dio vizure Poreča, nego i od djelatnika prve Müller trgovine u Istri koji su učinili sve kako bi ostvarili zavidne prodajne rezultate i našim kupcima pružili najbolju uslugu te im na taj način omogućili još ugodniji boravak u sklopu trgovačkog centra. Djelatnicima ovim putem zahvaljujemo na suradnji i želimo sve najbolje.
Što se tiče novih zakupnika, ostajemo dosljedni svojoj filozofiji s namjerom da našim kupcima, građanima Poreča, osiguramo najbolju ponudu dućana i time zadovoljimo sve njihove potrošačke potrebe. Otvorenje novih dućana, kupcima dobro poznatih brendova u planu je na proljeće, odgovorila nam je voditeljica Riva Malla Ivana Brnadić.

buje božićni program plakat

Korak do Nove godine u Bujama – Podjela poklona, koncerti i dječja predstava

Pia Kovačić u društvu legendarne Aline Kabaeva - Foto Hrvatski gimnastički savez

Funtanjanka PIA KOVAČIĆ zvijezda moskovskog baletnog spektakla Aline Kabajeve!