in

POREČ: Nova suradnja Doma obrtnika i Udruge umirovljenika – Maslinovo ulje za dobrotvorne svrhe

Mario Ritoša i Robert Velenik

U Poreču je jučer potpisan sporazum između predsjednika Udruge umirovljenika Galija Marija Ritoše i Roberta Velenika u ime Doma obrtnika d.o.o. Novom inicijativom želi se naglasiti potreba kretanja i rekreacije u zreloj dobi, ali ujedno pomoći zajednici kroz humanitarnu aktivnost.

Sporazumom je definirano kako će članovi Udruge umirovljenika Galija iz Poreča redovito održavati masline koje okružuju Obrtnički dom rezidbom, zaštitom i ubiranjem plodova. Nakon prerade maslina, dobiveno ulje bit će dodijeljeno u humanitarne svrhe, a o čemu će odlučivati predstavnici umirovljenika.

Prilikom potpisivanja sporazuma o suradnji predstavnik Doma obrtnik, Robert Velenik, izrazio je zadovoljstvo početkom zajedničke suradnje, a naglasio je namjeru da se u dogledno vrijeme suradnja nastavi i na drugim područjima od zajedničkog interesa.

Predsjednik udruge umirovljenika Marijo Ritoša napomenuo je kako će se voditi računa o ekološkoj komponenti održavanja biljaka, te će maslinovo ulje dobiveno od sedam maslina preuzetnih na održavanje biti ekološki proizvedeno.

Uoči ukidanja svih mjera u Istri veliki pad novozaraženih i ostalih brojki

Objavljeni rezultati likovnog natječaja Lions kluba Poreč – Najbolji radovi iz Tara i Sv. Lovreča