in

Poreč spektakularno proslavio završetak još jedne uspješne turističke sezone

Foto Manuel Paljuh - TZ Poreč - Parni valjak

U povodu Svjetskog dana turizma proteklog vikenda Turistička zajednica i Grad Poreč pripremili su pregršt programa i sadržaja za građane i još uvijek mnogobrojne posjetitelje čime su spektakularno obilježili kraj još jedne vrlo uspješne turističke sezone.

Foto Manuel Paljuh - TZ Poreč - Parni valjak
Foto Manuel Paljuh – TZ Poreč – Parni valjak

Kulminacija tjedna ispunjenog događajima bio je subotnji koncert jednog od najznačajnijih rock bendova u regiji – Parni valjak.Nakon što su krajem ožujka objavili novi autorski singl “Moja glava, moja pravila”, a bendu se pridružio talentirani pjevač Igor Drvenkar, Parni valjak je započeo novo poglavlje. Mnogobrojna publika koja se okupila na porečkoj rivi imala je priliku uživati u dvosatnom glazbenom spektaklu. Na početku koncerta prisjetili su se svog pokojnog pjevača Akija Rahimovskog, jednog od najkarizmatičnijih vokala s naših prostora te poručili da je on uvijek s njima. Svojim bezvremenskim hitovima kao što su „Jesen u meni“, „Nedjelja“, „Kada me dotakne“, „Ljubavna“, „Dođi“, „Uhvati ritam“, „Molitva“, odličnim zvukovima i fantastičnom energijom, proveli su mnogobrojnu porečku publiku kroz najblistavije trenutke dugovječne karijere benda. Bio je to koncert za pamćenje čime je Poreč na najbolji način obilježio završetak još jedne odlične turističke sezone.

Tijekom tjedna Porečani i gosti mogli su uživati u raznolikom programu i manifestacijama – interpretativnoj šetnji „La mula de Parenzo“, smotri istarskih autohtonih proizvoda, besplatnom edukativnom razgledavanju grada u pratnji vodiča, a najmlađi u prezentaciji sportova čime je obilježen Europski tjedan sporta. Poreč je ovog vikenda ugostio i vrlo zanimljivo državno prvenstvo u oranju koje je okupilo orače iz cijele zemlje i potvrdilo Poreč kao grad bogate poljoprivredne tradicije. I ljubitelji motora i rallyja uživali su ovog vikenda u tradicionalnom 24. Rally Poreč koji se vozio po cijeloj Poreštini, ali i susretu motorista Golden wings, koji su se okupili na gradskoj rivi.

-Zahvaljujemo se svima na dolasku te pozivamo da nas i dalje pratite na Facebooku , Instagramu  te na Internet stranicama Turističke zajednice grada Poreča www.myporec.com jer je posezona u Poreču prepuna događanja. Pred nama su Istria300, Sport Fest, Plava Laguna IRONMAN 70.3 Poreč i brojne druge manifestacije, koje će Poreč učiniti sportskim središtem Istre, ali i Hrvatske tijekom listopada, objavila je Turistička zajednica grada Poreča.

Foto Odvodnja Poreč

POREČ: Priključak na kanalizaciju za 400 žitelja naselja Antonci, Kosinožići i Vežnaveri

Foto Dom Poreč - Grad Poreč

POREČ: Obilježeni 16. godišnjica Doma i Međunarodni dan starijih osoba