in

POREČ: Sportske manifestacije u listopadu privukle rekordan broj gostiju

Istria 300 u Poreču 2022.

Poreč je krajem prošloga tjedna ugostio najveći regionalni sajam i konferenciju o sportu – šesto izdanje Sport Festa u dvorani Žatika, dok se istovremeno u Zelenoj laguni, gradu i okolici održavalo prvo izdanje IRONMAN 70.3 utrke u kojoj se natjecala oko 1000 sudionika. Samo vikend ranije, oko 1500 biciklista okupilo se u Poreču u sklopu Istria300 utrke.

Ironman u Poreču 2022.
Ironman u Poreču 2022.

Sve su te manifestacije u razdoblju od 6. do 16. listopada u Poreč privukle 12,5 tisuća gostiju i to pretežno iz Njemačke, Hrvatske, Austrije, Slovenije i Italije, što je povećanje od 21% u odnosu na rekordnu 2019., te je ostvareno 42.600 noćenja, što je porast od 15% u odnosu na 2019. godinu te potvrđuje važnost povratka manifestacija u grad, posebno u pred i posezoni.

Istovremeno, tijekom cijelog listopada održava se i Mjesec poduzetništva u Poreču, u tijeku je i najveći godišnji skup „Veterinarski dani“, a krajem mjeseca održat će se i 3. Kongres dječjeg zdravlja. Dodatno, u tijeku je i kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo u nogometu U-17 koje se iduće godine održava u Mađarskoj. Uz ostale, u Poreču je i mlada hrvatska U-17 reprezentacija.

Veterinarski dani u Poreču
Veterinarski dani u Poreču

Ilustracija - Foto Coloursofistria.com gljive

Za vikend Dani gljiva u Novigradu uz izložbu i degustaciju

Foto Ocean lava utrka - TZ Vrsar

VRSAR – Privremena regulacija prometa zbog utrke Ocean Lava