in

POREČ: U srijedu podjela besplatnih sadnica u akciji „Zasadi stablo ne budi panj“

Foto Tanja Kocijančić

Zahvaljujući velikom interesu i odličnim reakcijama, Grad Poreč i ove godine nastavlja kampanju sadnje stabala u Hrvatskoj koje je prije nekoliko godina počela pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“. 

Peta akcija sadnje provodi se tijekom mjeseca studenog, a Grad Poreč obilježava je kao i do sada, sadnjom po mjesnim odborima – plažama, parkovima, vrtićima, školama, koja je već počela, kao i tradicionalnom podjelom besplatnih sadnica građana.

Podjela sadnica građanima na Velikom gradskom parkiralištu pod motom „Dođi po svoje drvo! Vieni a prendere il tuo albero!“ održat će se u srijedu, 29. studenog 2023. godine s početkom u 9.00 sati. Građani će između petstotinjak komada sadnica moći izabrati stablo ili ukrasni grm raznih vrsta, veličine i oblika.

Cilj akcije je ozelenjivanje javnih zelenih površina i podizanje svijesti o važnosti i brojnim dobrobitima drveća i zelenila, stoga se pozivaju sugrađani da se pridruže i sadnjom stabla pomognu u stvaranju još ljepšeg i zelenijeg Poreča, u čijoj će hladovini uživati generacije koje tek dolaze, objavio je Grad Poreč.

Buje - Foto Tanja Kocijančić

BUJE: Probudite kreativnost u sebi – Otvoreni upisi za radionicu Adobe Illustratora

policija

TAR-LABINCI: Policija i dalje traga za vozačem koji je usmrtio biciklistu