in

POREČ: U subotu eko-akcija na Mordelama

Mordele - Foto Istra.hr

U subotu, 29. svibnja, porečka udruga Ars Polis organizira prikupljanje otpada na Mordelama.

-Jedno od naših najvrjednijih arheoloških nalazišta oskvrnuto je i zagađeno otpadom a da desetljećima nitko nije ništa poduzeo. U međuvremenu su se razbijene sanitarije, tanjuri, boce, limenke i drugi hotelski repromaterijali ulegli u zemlju, ponegdje čak i urasli u korijenje. Velika je to sramota za sve nas koji sebe zovemo ljubiteljima prirode. Smeća je puno, a nas je malo, poručuju organizatori.

Više o projektu Zemljoples vila smećarica možete pročitati ovdje: https://www.facebook.com/events/492773045110626

Organizatori imaju desetak zaštitnih rukavica, kante, vreće za otpad i nešto alata. Nmaju dovoljno za svih. Stoga pozivaju volontere da im se pridruže i ponesu sa sobom zaštitne rukavice, plastične kante, grabljice, lopatice i vreće za smeće otporne na trganje, po mogućnosti od jute ili sintetičke tkanine. Nakon čišćenja predviđeno je i druženje, pa pozivaju one koji će doći da donesu i glazbala, deke, prostirke i nešto hrane i pića.

Akcija će se provesti u subotu, 29. svibnja (u slučaju lošeg vremena prebacit će se za nedjelju, 30.). Okupljanje je u 14:30 u podnožju Mordela, uz cestu GARBINA – VALKARIN, bliže Garbini.

Lokacija na mapi: https://goo.gl/maps/ZmVDzK1C2JPGu39b8

FB grupa: https://www.facebook.com/groups/tancarina.istarska.plesna.mreza

Potpisana suradnja Istre i Južne Koreje

KAŠTELIR – SV. LOVREČ: Raspored podjele spremnika za odvojeno prikupljanje otpada