in

POREČ: Uređene gradske plaže, obnovljene ograde, tuševi, postavljeni rukohvati…

Gradska plaža - Obnovljene ograde i rukohvati

Ususret sezoni kupanja, Upravni odjel za komunalni sustav Grad Poreča-Parenzo uredio je gradske plaže Špadići-Materada, Špadići, Saladinka-S. Martin, Gradsko kupalište i plažu u Červar Portu, kako bi domaće kupače i goste uz čisto more, dočekale uredne i primjereno opremljene plaže.

Novi ulaz u more – Gradsko kupalište Poreč

Uz izravnavanje oblutaka na plažama, obnavljaju se i infrastrukturni sadržaji na njima – tuševi, ograde, rukohvati, stepenice, sunčališta i ostala oprema. Na Gradskom kupalištu zamijenjene su dotrajale ograde uz šetnicu te su postavljeni produžeci rukohvata na stepenicama za izlaz iz mora, kako bi se olakšao izlazak iz mora osobama slabije pokretljivosti. Dodatno je obnovljena skakaonica na kupalištu, zamijenjeni su drveni dijelovi te sanirani inox dijelovi konstrukcije. Postavljene su plutajuće brane s morske strane, radi zaštite i sigurnosti kupača i sprječavanja ulaska plovila u područje koncentracije kupača.

Grad će nastaviti s uređenjem gradskih plaža i u narednom razdoblju, dok održavanje i uređenje  ostalih plaža na području Poreča spada u ingerenciju koncesionara, priopćeno je iz Grada Poreča.

Obnovljene ograde – Gradsko kupalište Poreč

Dvije žene prijavljene zbog sumnje da su krale madrace donirane nakon potresa

Prijedlog nove Uredbe: Nema više biljega za vozačku i putovnicu, ukida se čak 50 pristojbi