in

POREČ: Uz druženje i igru otvoreni novo igralište i piknik zona u Ulici I. G. Kovačića

Kasno ljetno popodne stanovnici porečkog naselja Bolnica, točnije Ulice Ivana Gorana Kovačića, proveli su u druženju na novouređenoj piknik zoni i polivalentnom igralištu. Druženju su se pridružili i predstavnici Grada Poreča i Mjesnog odbora Joakim Rakovac.

Piknik zona u parku u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Poreču

Naime, sukladno željama građana i Mjesnog odbora, na zelenoj površini na kojoj je već ranije postojalo dječje igralište, uređeno je manje polivalentno igralište dimenzija 16×17 metara. Igralište je omeđeno ogradom visine 2,0 i 4,0 m te opremljeno jednim košem za košarku i dva gola za mini nogomet. Dodatno je uređena i piknik zona – sjenica na betonskoj podlozi s ugrađenim stolom i klupama za ugodnije druženje i zaštitu od sunca tijekom ljetnih mjeseci. Po završetku radova na zemljane površine oko sjenica posađena je trava, a nadopunjuju se stablima zasađenim u lanjskoj akciji “Zasadi drvo ne budi panj”.

Otvorenju se pridružio i gradonačelnik Loris Peršurić, koji je izrazio zadovoljstvo da upravo kroz suradnju i razgovor s građanima uređujemo naselja, posebno sa sadržajima za naše najmlađe kojih u Poreču iz godine u godinu ima sve više.

Upravni odjel za komunalni sustav nastavit će s uređenjem dječjih i polivalentnih igrališta, kojih na području Poreča i prigradskih naselja već sada ima oko 130.

gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav Marin

Novouređeno dječje polivalentno igralište i piknik zona u Ulici Ivana Gorana Kovačića jučer su otvoreni neformalnim druženjem stanovnika tog dijela grada i predstavnicima Mjesnog odbora Joakim Rakovac te Grada Poreča.

Porečkim vatrogascima stiglo novo interventno vozilo

Dio Nove Vasi bez vode 8. srpnja