in

Porečani uputili brojne prijedloge za kreiranje proračuna za 2022.

Foto Grad Poreč

Brojni prijedlozi građana pristigli su na objavljen poziv da se uključe u kreiranje gradskog Proračuna za 2022. godinu. Poziv je bio otvoren tijekom rujna, te su putem maila i društvenih mreža građani mogli dostaviti svoje prijedloge za uvrštenje u ovaj temeljni financijski akt Grada.

Na poziv su stigli brojni, konkretni i realni prijedlozi građana i građanki, koji su iskazali interes i predlagali ideje u različitim resorima, te će Grad uvrstiti one koje su u njegovu djelokrugu posla u prijedlog proračuna, a u projekcije i programe ubaciti ono što podrazumijeva suradnju s drugim institucijama. Uvršteni će prijedlozi biti predstavljeni na predstavljanju prijedloga proračuna za iduću godinu.

Tako je Grad Poreč i ove godine nastavio s praksom uključivanja građana u stvaranje gradskog Proračuna za 2022. godinu. Podsjetimo, protekle četiri godine gradonačelnik Loris Peršurić i gradski pročelnici susretali su se s vijećima svih 10 mjesnih odbora, kako bi se u prijedlog gradskog proračuna uključili projekti svakog mjesnog odbora. Potom je prijedlog gradskog proračuna stavljan na javno savjetovanje na gradskim web stranicama, putem kojeg su svoje prijedloge mogli slati svi zainteresirani građani Poreča. Nakon javnog savjetovanja, obavljena su i dva čitanja proračuna na sjednicama gradskog vijeća, na kojem su gradski vijećnici mogli predati svoje amandmane, prije nego li je sam proračun bio izglasan. Izradom Strategije razvoja Poreča i Lokalnog programa za mlade, kao i drugih EU projekata, prijedlozi određenih skupina već su zaprimljeni te se obrađuju.

Tako se i ove godine kroz spomenuti poziv nastavlja slična praksa dvosmjerne komunikacije s građanima i participativnog budžetiranja, kako bi se sastavila lista radova koje građani smatraju važnima za daljnji razvoj i podizanje kvalitete života u gradu, objavila je gradska uprava u utorak, 2. studenog.

MO Varvari poziva građane da se uključe u izložbu za sv. Maura

crveni križ poreč darivatelji

Prikupljene 42 doze: Porečan krv darovao 117. put