in

Porečka profesorica KATARINA JUSTIĆ među najboljima u državi

Katarina Justić iz Poreča

Katarina Justić iz Srednje školeŠ Mate Balote Poreč dobitnica nagrade za najbolje djelatnike školskog sustava

KAtarina Justić s učenicima SRednja škola MAte Balota

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izabralo je povodom Dana učitelja 5. listopada najuspješnije nastavnike svih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj za 2020./21. šk. godinu. Jedna od ovogodišnjih dobitnika tog priznanja koje sa sobom donosi i novčanu nagradu od 10.000 kuna je i Katarina Justić, profesorica ekonomske grupe predmeta u SŠ Mate Balote. Nagrađena je za svoj izniman doprinos struci, održana predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, objavljene stručne članke, nastavni materijali i obrazovne sadržaje te unaprjeđenje rada škole i sustava obrazovanja.

Prof. Justić u školi radi već 14 godina kao profesorica učenicima ekonomskog smjera kojima predaje predmete Osnove ekonomije i računovodstva te Bankarstvo i osiguranje. Osim toga, voditeljica je školskog aktiva i voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća za ekonomiju Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Uz to, još je i vanjska suradnica na katedri za Opću ekonomiju pri Fakultetu ekonomije i turizma „Mijo Mirković“ u Puli, na kojem je 2018. ggodine doktorirala s disertacijom „Prinosi od ulaganja u srednjoškolsko obrazovanje u Republici Hrvatskoj i korelacija s ekonomskim rastom“.

Autorica je udžbenika „Bankarsko osiguranje“ za  4. razred, radnih bilježnica za 3. i 4. razred, koautorica udžbenika „Vježbenička tvrtka“, a recenzirala je brojne druge.

Valja spomenuti da je bila uključena u izradi Kurikuluma za unaprjeđenje sustava obrazovanja, sudjelovala je u pripremi metodičkih priručnika na digitalnim platformama, radila na scenariju poučavanja na portalu Edutorij, a surađuje i sa Školskom knjigom.

Najljepši segment posla ipak joj je neposredan rad s učenicima.

„Vidjeti kako znanje, vještine i samosvjesnost kod mojih učenika raste, najveće je zadovoljstvo u nastavničkom poslu. Stjecanje ekonomskog znanja i razvijanje računovodstvene logike je bitno radi njih samih, ne radi ocjena. Zadovoljna sam kad vidim kako postaju kreativni i produktivni pripadnici društva i znati da sam ja pripomogla aktiviranju njihovog potencijala“, smatra prof. Justić.

Učenici je ocjenjuju kao karizmatičnu i strogu ali „onu koja te nauči“, hvale njezinu sistematičnost i stručnost te prepoznaju uloženi trud kako bi ih motivirala za učenje.

Često joj se za savjet obraćaju bivši učenici ili tek da joj se zahvale na prenesenom znanju.

Cijenjena je u radnoj sredini, među kolegama slovi kao veliki stručnjak i zaljubljenik u školu, uvijek je na usluzi svima i spremna pomoći.

-Čestitke Katarini, želimo joj nastavak uspješnog rada i u ovoj školskoj godini te još nagrada. Neka njeni rezultati posluže kao inspiracija i poticaj drugim kolegama u svakodnevnim izazovima obrazovnog sustava, zaključuje se u članku koji je SŠ Mate Balota objavila na svojim web stranicama.

Izvor – tekst i foto: SŠ Mate Balote Poreč

bicikl korona covid

Istra u utorak: Potvrđeno 18 novih slučajeva

pištolj oružje policija mup

Muškarcu u Poreču našli pištolj u autu, drugi ga našao u krevetu i sam ga predao policiji