in

POREČKO LJETO prepuno zbivanja: Coldplay Tribute Band, ples na svili, Pjat na molu…

Foto Turistička zajednica grada Poreča

I ovog tjedna Poreč je za svoje broje goste i sugrađane pripremio pregršt programa za sve uzraste i ukuse. Večeras (7.8.2023.) na Porečkoj rivi pokraj hotela Palazzo u zalazak sunca (oko 20.25 sati) posjetitelji će imati priliku uživati u hipnotizirajućem plesu „Melting sunset“ uz vatrene rekvizite za ispraćaj zalaska sunca. Opuštajuća atmosfera uz ambijentalnu glazbu ponuditi će posjetiteljima mogućnost promatranja atraktivne konceptualne plesne izvedbe uz prekrasnu prirodnu kulisu.

Foto Turistička zajednica grada Poreča
Foto Turistička zajednica grada Poreča – Melting Sunset

Također večeras, s početkom u 21 sati, u Parku Olge Ban održat će se program „Magic is in the Air“. Radi se o plesu na svili koji ističe fleksibilnost tijela plesača i dojmljive gimnastičko-akrobatske vještine u zraku uz mnogobrojne dodatne scenske svjetlosne efekte, čarobnu glazbu te atraktivne kostime.

U četvrtak, 10.8.2023. na Trgu slobode od 9 do 21 sat, u organizaciji “Domaće web tržnice” održat će se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda na kojoj će svoje proizvode izložiti 15-ak štandova koji će nuditi tipične istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande, prirodnu kozmetiku, suhomesnate proizvode, različite vrste brašna, proizvode od goji bobica, vino, rakije i voćne prerađevine.

Foto Turistička zajednica grada Poreča
Foto Turistička zajednica grada Poreča

Također, u četvrtak navečer na Trgu slobode nastupit će jedan od vodećih Coldplay tribute bendova – Liveplay. U želji da ne budu “tek još jedan tribute bend”, Liveplay izvodi bogat show sa zvukovima, vizualima i emocijama, koji će uključiti i dojmiti publiku svih uzrasta. Njihovi koncerti su atraktivni i podsjećaju na sjajne live nastupe Coldplaya.

U petak, 11.8.2023. od 19 sati za sve ljubitelje morskih delicija Turistička zajednica grada Poreča pripremila je na Carinskom gatu novi gastro program „Pjat na molu“. Bit će to prilika za kušanje lokalnih morskih delicija kao što su bakalar na bijelo, salata od hobotnice, salata od sipa i kanaštrela, slani sardoni na rukoli, marinirani sardoni, dagnje na buzaru, miješane školjke na buzaru, brodet sa palentom, šugo od lignji sa palentom, kapesante na garbunu, srdele i brancin na žaru.
Za ugodnu atmosferu i dobru zabavu pobrinut će se Alfa Time Band.

Baredinesauri - Foto TZ Poreč PR
Baredinesauri – Foto TZ Poreč – Manuel Paljuh PR

Jutarnji subotnji đir (12.08. 2023.) uljepšat će od 10 sati uvijek dobro raspoloženi Baredinosauri, koji će svevremenskim hitovima ispuniti Trg slobode.

Foto Turistička zajednica grada Poreča
Foto Turistička zajednica grada Poreča

U nedjelju ujutro (13.08.2023.), u sklopu Porečkog ljeta, Turistička zajednica grada Poreča priredila je za one najmlađe plesnu predstavu „Little Red Riding Hood“ u izvedbi talentirane domaće ekipe iz USB-a Poreč. Predstava započinje u 9:15, prije velikih vrućina i odlaska na more, i to u Parku Matije Gupca. Mališani i njihovi roditelji imat će priliku vidjeti nešto malo drugačiju priču o Crvenkapici u kojoj na kraju priče glavna junakinja Crvenkapica i ozloglašeni Vuk postaju prijatelji. Biti će tu još puno nevjerojatnih stvari, bića i pojava.

Više detalja o programu Porečko ljeto možete pronaći na stranicama Turističke zajednice grada Poreča www.myporec.com, na Facebook stranici https://www.facebook.com/PorecIstria kao i na aplikaciji Moove, a dodatno TZG Poreč štampa i mjesečnu tiskanu verziju koja se može podignuti u Informativnom centru Turističke zajednice grada Poreča, objavljeno je iz TZ-a.

policija požar očevid

Istra: Ženi usred noći zapalili auto

Foto DeguStazione Tar hrana kapešante

TAR: Pogledajte ovotjedne marende u DeguStazioneu