in

POREČKO LJETO: Prva šetnja s „La mulom de Parenzo“ oduševila sudionike

Foto TZ Poreč

Građani, te domaći i strani turisti uživali su nedavno u interpretativnoj šetnji kroz povijest, uz najpopularniju sugrađanku iz pjesme La mula de Parenzo. Naime, riječ je o novoj ponudi Turističke zajednice grada Poreča u suradnji sa Zavičajnim muzejom Poreštine namijenjenom popularizaciji Centra za posjetitelje La mula de Parenzo smještenog na Trgu slobode u Poreču i istoimene neslužbene himne grada.

Foto Turistička zajednica grada Poreča
Foto Turistička zajednica grada Poreča

Tako su se, uz interpretaciju popularne glumačke družine iz pulskog Teatra Naranča dvadesetak zainteresiranih pobliže upoznali s pjesmom La mula de Parenzo, ali i sa zanimljivim događajima i osobama prošlosti Poreča unatrag stotinu i više godina. Praćeni notama pjesme na harmonici, sudionici su se u sklopu šetnje zaustavili na raznim punktovima od Sjeverne kule, do Trga Marafor, gradske rive, Ribarskog trga i nazad do Centra La mula de Parenzo.

O povijesti su im pričali likovi starog ribara, prodavača ribe, trgovkinje, pa čak i poznati američki pisac Ernest Hemingway.Svi su uživali u interaktivnoj šetnji, te sa zanimanjem razgledali postav Centra u kojem ih je dočekala i poznata djevojka iz Poreča. Imali su prilike doznati tko je bila la mula de Parenzo, zašto je važna za grad i druge detalje iz povijesti Poreča s početka 20. stoljeća, razgledali fotografije, infografike, stare predmete, i zabavili se uz multimedijalna interaktivna pomagala.

Interpretativne šetnje odvijat će se više puta kroz ljeto, a prijave su moguće na 385 (0)91 432 3745 ili lamuladeparenzo@muzejporec.hr, a sljedeća je zakazana za srijedu, 12.7.2023. s početkom u 19.00 sati. Više detalja o turama La mula de Parenzo dostupni su na www.myporec.com.

Sastanak u Brtonigli - Foto Waldorf Rijeka

U Istri se osniva Waldorfska škola: Nalazi se u Brtonigli i objavila je predupise

Foto TZ Funtana - Koncert kod crkve

Funtana vas poziva na koncert vrućih ritmova tanga, čardaša i ciganske glazbe