in

Poreču nagrada „Žuti okvir“ National Geographica

Foto Grad Poreč

Na svečanosti u Zagrebu Gradu Poreču uručena je nagrada „Žuti okvir“ u sklopu projekta Održiva Hrvatska, u organizaciji svjetski priznatog časopisa National Geographica i Adria Media Zagreba. Vođeni motom časopisa u žutom okviru – Nadahnjujemo ljude da se skrbe o svome planetu – National Geographic Hrvatska pokrenuo je dugoročni projekt “Žuti okvir” kako bi potaknuo interes ljudi za učenjem i sudjelovanjem u održivom razvoju, da se počnu aktivno primjenjivati njegove odredbe i smjernice, da se vrednuju, cijene te prepoznaju iskoraci koji u tome smjeru čine pojedinci, institucije i organizacije u jednom od 17 ciljeva UN-ova Programa održivog razvoja.

žuti okvir national gegraphic poreč loris nagrada
Foto Grad Poreč

Za cilj Čista voda i higijenski uvjeti, Gradu Poreču nagrada je uručena za projekt izgradnje četiriju pročistača u sklopu projekta „Sustava odvodnje s uređajima za pročišćavanje grada Poreča”, kojim je priključeno 92% stanovništva grada i prigradskih naselja na sustav javne odvodnje.

Nagradu je od Dunje Mazzocco Drvar, ravnateljice Uprave za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, preuzeo gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, zahvalivši se svima uključenima u ovaj iznimno zahtjevan projekt.

– Četiri pročistača voda koje smo ove godine otvorili i stavili u funkciju zaštitit će more kao jedan od naših najvažnijih resursa, ne samo za nas, nego za generacije koje tek dolaze. I iako se ovdje radi o projektima koji su ispod zemlje, nevidljivi i time možda manje atraktivni, oni su presudni za naš grad i drago mi je da je to prepoznato kao primjer drugima., zahvalio je gradonačelnik organizatorima.

Projekt Održiva Hrvatska provodi se uz podršku Ureda predsjednika Republike Hrvatske, pokroviteljstvo Grada Zagreba, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te partnera projekta RTL, priopćeno je iz Grada Poreča.

Foto Facebook Đurđica Orepić triatlon ironman meksiko

Fantastičan uspjeh Porečanke: ĐURĐICA OREPIĆ prva na Ironmanovom svjetskom poretku nakon medalja u Španjolskoj i Meksiku

marčana općina centar

Općina Marčana raspisala natječaj za studentske stipendije