in

Predstavljeno promotivno pakiranje PAZINSKOG CUKERANČIĆA

U pazinskom Kaštelu predstavljeno je danas promotivno pakiranje „Pazinskog cukerančića“, jedine istarske slastice uvrštene na Listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske. Jedinstveno pakiranje ovog tradicionalnog deserta izrađeno je u svrhu promocije kulturne i gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg brendiranja i jačanja prepoznatljivosti „Pazinskog cukerančića“ kao autentičnog proizvoda ovog kraja.

Predstavljeno promotivno pakiranje PAZINSKOG CUKERANČIĆA

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti kojom LAG-a „Središnja Istra“, kao nositelj projekta zaštite „Pazinskog cukerančića“, nastoji očuvati vrijednu tradiciju izrade cukerančića te ga dodatno valorizirati u gastronomskom, ali i turističkom smislu.

Pakiranje u tri varijante – maloj za jedan cukerančić, srednjoj za njih pet, te velikoj za 15 cukerančića, osmišljeno je u suradnji s dizajnericom Tinom Erman Popović. Posebna se pažnja posvetila  kvaliteti kutija i njihovoj prilagodbi transportu, kako bi se očuvala jedinstvena forma cukerančića, ali i svi njegovi dragocjeni okusi i mirisi. Unutar pakiranja nalaze se i informativni letci s recepturom na hrvatskom i engleskom jeziku.

Predstavljeno promotivno pakiranje PAZINSKOG CUKERANČIĆA

Ovo jedinstveno pakiranje Pazinskog cukerančića upotpunit će njegovu prezentaciju na tržištu, ali i otvoriti brojne nove mogućnosti. Želja nam je da se ova promotivna pakiranja koriste kao prepoznatljiv proizvod ili suvenir kojeg će rado, kao desert ili uspomenu, kupovati i domaći i strani gosti,  koji će oplemeniti ponudu slastičarnica, suvenirnica, kušaona, vinarija i restorana te nam otvoriti put da i dalje zajedno i uspješno komuniciramo važnost koju cukerančić ima za ovaj kraj,“ izjavio je gradonačelnik Pazina i predsjednik LAG-a Središnja Istra Renato Krulčić.   

Na predstavljanju pakiranja „Pazinskog cukerančića“ mogli su se kušati cukerančići slastičarskog obrta „Antica“ i Davorke Šajina iz agroturizma „Ograde“, koji su se savršeno sljubili s malvazijama lokalnih vinara Anđelini, Bažon, Benvenuti i Tomaz.

Za sve dodatne informacije LAG je dostupan na e-mail: ured@lag-sredisnjaistra.hr ili broj mobitela 099/ 221 15 10.

POREČ: Besplatna edukacija za privatne iznajmljivače - Među vrhunskim predavačima i NEDO PINEZIĆ

Hrvatska je mnogima „TRN U OKU“ – U poziciji smo da se branimo, ali to radimo dosta nevješto

VRSAR: Raspored sakupljanja selektivnog otpada za obrte i tvrtke

VRSAR: Raspored sakupljanja selektivnog otpada za obrte i tvrtke