in

Preuređen porečki VAU PARK na Finidi – Radovi gotovi na Svjetski dan životinja

Foto Grad Poreč - Vau park Finida preuređen

Na današnji Svjetski dan životinja uređenje parka za pse – Vau park Finida u porečkom naselju Finida privedeno je kraju.

Vau park za pse na porečkoj Finidi – Dovršeno preuređenje – Foto Grad Poreč

-Imamo park za velike i male pse, fontanu za pse, klupe, kante za smeće, opremu za pse, posađena je živica, ograđeno je, postavljen je i red u parku…puno lijepih stvari za funkcionalan i zabavan park! Veliko hvala našem odjelu za komunalni sustav, udruzi Udruga za zaštitu životinja SOS Šape i svima vama koji ste slali prijedloge kako da obogatimo park i ispravimo neke nedostatke, komentirao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Vau park za pse na porečkoj Finidi - Dovršeno preuređenje - Foto Grad Poreč
Vau park za pse na Finidi – Dovršeno preuređenje – Foto Grad Poreč

Ovom se globalnom pokretu ove godine Grad Poreč pridružio na svoj način – dovršenjem uređenja parka za pse – Vau parka Finida. Gradski Upravni odjel za komunalni sustav uredio je te park u funkciju stavio 2018. godine, a sada su, zahvaljujući suradnji s udrugama za zaštitu životinja i prijedlozima građana, izvedeni dodatni radovi kako bi se dodatno podigla razina sigurnosti za sve korisnika parka i prolaznike te kvalitetniji i ugodniji boravak u parku.

U parku je betonirana baza postojeće zaštitne ograde s ciljem ispunjavanja postojećih rupa i sprječavanja nastanka novih rupa, kroz koje je bio moguć prolaz pasa izvan parka i kroz ogradu koja odjeljuje dvorište za male i velike pse. U prostoru prije parka izvedena je betonska ploča i postavljena fontana za pse, kojom je osigurana pitka voda za pse, navodi se u priopćenju Grada Poreča.

Vau park za pse na porečkoj Finidi - Dovršeno preuređenje - Foto Grad Poreč
Vau park za pse na Finidi – Dovršeno preuređenje – Foto Grad Poreč

Postavljena je i nova urbana oprema, koševi za otpatke i klupice za vlasnike pasa. Park je sada opremljen pločom s pravilima ponašanja i drugima koje označavaju odvojene prostore za male i velike pse. Pravila ponašanja kreirana su prema uputama udruga za zaštitu životinja.

Vau park za pse na Finidi - Dovršeno preuređenje - Foto Grad Poreč
Vau park za pse na Finidi – Dovršeno preuređenje – Foto Grad Poreč

Uz rub zaštitne ograde parka, prema obližnjem parkiralištu i stambenim objektima, posađena je živa ograda od lejlandskih čempresa (Cupressocypariss leylandii) visine 140-150 cm. Zelenilo je zasađeno s ciljem zaštite od buke okolnih urbanih područja te će u kombinaciji s postojećim visokim zelenilom služiti kao zaštitna barijera od buke. Drveće i grmlje ovako zasađeno u zbijenim skupinama i napravljeno od raznih vrsta zelenila čini idealnu barijeru, čime će se značajno poboljšati akustični uvjeti. Kako bi se osigurali uvjeti za optimalan rast i održavanje zelenog zida živice, izveden je i sustav navodnjavanja po sistemu kap po kap.

Park za pse sada je opremljen sukladno smjernicama uređenja parkova takve vrste u svijetu čime je u potpunosti omogućen siguran i ugodan boravak korisnicima parka. Kod uređenja značajno se vodilo računa o okolnom urbanom području. U ovako uređenom parku se, u suradnji s udrugama za zaštitu životinja, mogu održavati edukativni programi kroz pokazne vježbe poslušnosti, predavanja na temu ponašanja pasa na javnim površinama i slično.

degustazione tar

TAR: Nove marende u bistrou DeguStazione

crosto istraživanje poreč

Mjesec poduzetništva u Poreču – „Održivi razvoj – prilike za poduzetništvo“: Predstavljanje rezultata istraživanja