in

Prijem za najbolji hrvatski radio: Istrijani su pokazali da vole i štimaju svoje

Radio Istra na nedavno održanoj dodjeli prestižnih medijskih nagrada „Zlatni studio“, u organizaciji Jutarnjeg lista odnio je pobjedu u kategoriji „Najbolja radijska postaja“ i tim je povodom danas upriličen prijem u sjedištu Istarske županije u Puli. Prijem za djelatnike Radio Istre, na čelu s direktorom Zvjezdanom Jurcolom i glavnom urednicom Melitom Gržić Pincin, upriličili su zamjenica istarskog župana Sandra Ćakić Kuhar i gradonačelnik Pule Boris Miletić, a prisustvovao je i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.

– Radio Istra ove godine slavi 30 obljetnicu postojanja i vjerujem kako niste mogli željeti bolji poklon od dobivanja nagrade za najbolju radijsku postaju u Hrvatskoj. Medijska nagrada Zlatni studio potvrda je vašeg dugogodišnjeg rada, a posebno je značajno što ste ju osvojili zahvaljujući glasovima vjernih slušatelja i to u nimalo lakoj konkurenciji, poručila je zamjenica župana dodajući kako su klasični mediji, poput televizije i radija, danas u nezavidnoj situaciji u odnosu na društvene mreže i internet što se brzine tiče, koja često ide nauštrb točnosti i istinitosti. Međutim, novija istraživanja potvrđuju da medijska publika kao najvjerodostojnije medije izdvaja upravo one klasične.

Sandra Ćakić Kuhar

– Nesumnjivo je kako su i brojni slušatelji tu odliku prepoznali i u Radio Istri, koji povrh informiranja pruža i razonodu, a valja spomenuti da su u vašem programu zastupljene emisije za sve uzraste, kao i ona namijenjena za talijansku nacionalnu zajednicu. Još jednom iskrene čestitke u ime istarskog župana Fabrizija Radina, Istarske županije i svoje osobno na nagradi, kao i na 30. rođendanu. Puno uspjeha vam želimo i u daljnjem radu, kazala je Ćakić Kuhar, koja i sama, kako je rekla, u automobilu često sluša Radio Istru.

Gradonačelnik Miletić spomenuo je sportsku uzrečicu „važno je sudjelovati“, ali i dodao kako pobijediti znači biti najbolji, što može samo jedan.

Boris Miletić

– Dobiti Zlatni studio, rekao bih Oskara za radio postaju, u nemaloj konkurenciji veliko je priznanje za vaš rad i entuzijazam, koji se u emisijama osjeti. Što god čovjek radi, treba to činiti sa srcem, a to se kod vas doista osjeti. Radio slušam dok sam u autu, poslušam i Radio Istru i drago mi je čuti našu domaću besed, kao što mi je drago što je Radio Istra vjerodostojna postaja, što je danas jako, jako bitno. Želim vam puno uspjeha i da se frekvencije Radio Istre čuju čim više i šire. Još jednom iskrene čestitke, zaključio je Miletić.

Direktor Zvjezdan Jurcola zahvalio se na prijemu i potpori, te je predstavio prisutne suradnike: glavnu urednicu Melitu Gržić Pincin, voditeljice i novinarke Elianu Batagelj i Ines Gržinić Škrinjar, voditelja tehnike Dragana Jovičića, voditelja i glasa iz reklama Željka Hrvata, te Ivanu Belanić iz marketinga. Inače, Radio Istra ima 17 stalno zaposlenih djelatnika i 9 honoraraca.

– Drago nam je što nas je žiri, koji nas je nominirao, prepoznao naš dugogodišnji rad, trud, odgovornost i ljubav prema radijskom poslu, a nakon toga još više nam je drago da su slušatelji donijeli ovu nagradu u Istru. Zlatni studio je došao u pravo vrijeme jer slavimo 30 godina, što ćemo pokušati obilježiti nekom većom nagradnom igrom, izdat ćemo monografiju te organizirati svečani skup 22. rujna, vjerojatno u pazinskom Spomen domu, rekao je Jurcola.

Glavna urednica složila se kako je dobiti nagradu od strane publike, najveće priznanje koje je moguće dobiti u ovome poslu:

– Istrijani su još jednom pokazali da vole i štimaju svoje, što se s ničime ne može platiti i jako nam je drago zbog toga. Prepoznali su da se stvarno dajemo u poslu, da ga radimo s puno srca i ljubavi, da otvaramo eter za njih i da su dobrodošli u naš program. Vide da radimo emisije koje promoviraju našeg malog, istarskog čovika ili uspješnog gospodarstvenika ili neku našu narodnu kulturnu baštinu, odnosno da je eter Radio Istre pun Istre, priopćeno je iz Istarske županije.

 

Nijemci proglasili 4 hrvatske županije sigurnim za putovanja

Gorostasni morski pas u Koromačnu! Rađa mlade od dva metra