in

Pršurići kod Poreča: KLAUDIJA JEHNIĆ uzgojila kapitalca – RAJČICU od čak 1,2 kile!

Klaudija Jehnić u Pršurićima sa svojim ogromnim pomidorom

Klaudija Jehnić u selu Pršurići kod Poreča u svom vrtu uz obiteljsku kuću ima svoj vrt u kojem uzgaja razno povrće. Među rajčicama iznenadio ju je ovih dana pravi kapitalac – pomidor koji ima čak 1,2 kilograma, točnije 1.204 grama! Opseg mu je 51 centimetar, promjer 18 centimetara, a uzgojen je od sjemena “starinske sorte”.

Pomidor Klaudije Jehnić ima čak 1.204 grama

-Imam svoj bio vrt. Uglavnom sama sijem i uzgajam pjantine (sadnice), pomidore, paprike, malancane, cukete, angurije, melune, trukinju, biže, bob, žbuju, česan i naravno radič, salatu, blitvu, špinat, peršin, celer i razne začine. Ne koristim umjetna gnojiva, nego isključivo stajsko gnojivo. Biljke tretiram s koprivom i domaćim mlijekom, otkriva nam Klaudija, koja je inače zaposlena u Taru u osnovnoj školi kao tajnica.
Kaže nam da sve to proizvodi za svoje potrebe a višak dijeli prijateljima i susjedima.
-Žao mi je da povrće propadne tako da dijelim. K tome, puno toga konzerviram i spremam. Radim šalšu na više načina, ajvar, pečene paprike, sušim pomidore, kiselim paprike, krastavce, cukete, ulike, gljive, šparuge, leprine, veli nam vrijedna Klaudija.

Prekrasna košarica puna zdravog povrća koje je uzgojila Klaudija Jehnić u svom vrtu

U ovo vrijeme, kažemo mi njoj, ovo posebno veseli čuti, budući da svakodnevno pratimo po medijima kako se razni proizvodi povlače iz trgovina zbog previše pesticida u njima… Ne može svatko imati vrt uz kuću, ali barem će nas to potaknuti da voće i povrće potražimo kod domaćih poljoprivrednika.

Klaudija potvrđuje i zaključuje: „Nema veće sreće nego kad vidiš kako nikne i raste ono što si posijao, kad ubereš friško netretirano povrće. Neprocjenjivo!“

ŠEST medalja na SPRINT-u za Plivački klub Poreč!

Istra – Prvog dana rujna deset novozaraženih