in

Prva ribarska fešta u Funtani oduševila uz istarske delicije, živu glazbu i zabavu za djecu

Foto Antonio Paljuh za TZ Funtana

Bogata ljetna događanja u organizaciji Turističke zajednice Funtana startala su u petak navečer prvom ud ukupno šest ovogodišnjih ribarskih fešta. Ovo je kulinarsko-zabavni događaj koji uobičajeno privlači velik broj turista. Tako je bilo i u petak, kada su rivu preplavili gosti željnih istarskih ribljih delicija, plesa, pjesme i glazbe. Direktorica TZ-a Ana Milohanović Čehić jako je zadovoljna prvim izdanjem. Velika gužva na rivi u luci uopće ne čudi budući da se proteklih dana u Funtani odmara više od 13 tisuća gostiju.

Foto Antonio Paljuh za TZ Funtana
Foto Antonio Paljuh za TZ Funtana

Na štandovima su se nudila razna jela od ribe i morskih plodova, a vrijedni kuhari neumorno su pekli i pripremali hranu tijekom cijele večeri. Od ove godine fešta, ističe Milohanović Čehić, ima i nekoliko noviteta. Osim što je tu novi vizualni identitet fešte koji na moderan način priča o ribarskoj tradiciji, novi je i koncept prostora, brendinga i dekoracija.

Novost je kreativna radionica za najmlađe u dječjem kutku u čijem je središtu bio svijet podmorja, a tako će biti i svaki idući put, ali s drugom temom. Na prvoj fešti djeca su se odlično zabavila uz temu “svijet meduza”. Izrađivali su vesele i šarene meduze od papira i kartona koje vijore na vjetru. Mališani su bili oduševljeni, bilo ih je puno, a neki su i pustili suzu kada je radionica završila.

Foto Antonio Paljuh za TZ Funtana
Foto Antonio Paljuh za TZ Funtana

Ribarske su fešte odlična prilika i za upoznavanje i kupnju domaćih proizvoda, s obzirom da su njeni redoviti gosti istarski poljoprivrednici, članovi udruge “Istarska web tržnica”. Na svojim su štandovima izložili od suvenira do voća, povrća, maslinovog ulja i rakija.

Direktorica TZ-a navela je da su ribarska fešta i odlična prilika za ples i zabavu uz more. Ovog su puta nastupili bendovi Funbox i Alfa Time Band uz koje su gosti plesali, pjevali i odlično se zabavljali do polije ponoći.

Sljedeća ribarska fešta u planu je za 30. lipnja.

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska streljivo

UMAG: Policiji dao streljivo različitih kalibara

NE OBJAVLJUJ

Stižu promjena vremena i puno kiše. Pljuskovi od nedjelje popodne