in

Prvi Nacionalni forum interpretatora baštine u Svetvinčentu

Morosina Morosini

Istra na tri dana mjesto interpretacije baštine, pričanja priča i zanimljivih predavanja na prvom Nacionalnom forumu interpretatora baštine

Baštinik nije onaj kojem je naslijeđe dano slučajno, već onaj koji je baštinu odlučio sačuvati.

Započnimo ovu priču na drugačiji način – citatom koji nam mnogo toga govori te nas asocira na nešto vrijedno, autentično, tradicionalno i povijesno. Upravo će takav biti prvi Nacionalni forum interpretatora baštine koji će se održati u Svetvinčentu od 8. do 10. listopada 2021. u Mediteranskom plesnom centru te kaštelu Morosini-Grimani.

Prvi Nacionalni forum interpretatora baštine bogatog je trodnevnog programa koji uključuje razna interaktivna predavanja, kreativne radionice i pokoje iznenađenje jer želimo iznenaditi, inspirirati, potaknuti i pokrenuti baštinika koji se skriva u svima nama te da umrežavanjem i povezivanjem dođemo do cilja ovog foruma, a to je spojiti kreativne industrije, prenijeti znanje kroz edukaciju te ispričati zanimljive priče cijele Hrvatske.

Nacionalni forum interpretatora baštine ima za cilj okupiti osobe u Hrvatskoj koje se bave interpretacijom baštine poput turističkih vodiča, stručnih edukatora, čuvara u nacionalnim parkovima i parkovima prirode, kustosa-vodiča, voditelja interpretacijskih centara, turističkih i muzejskih djelatnika, akademske zajednice, privatnih iznajmljivača, djelatnika regionalne i lokalne vlasti kako bi predstavili primjere dobre

prakse i nove trendove u interpretaciji baštine, kulturi, turizmu, očuvanju prirode i  marketingu.

Razni kreativni oblici interpretacije baštine, storytelling ture, centri za posjetitelje te otkrivanje poučnih staza – sve je to dio trodnevnog programa koji će provesti Udruga Istra Inspirit uz potporu Interpret Europe europskog udruženja te sufinanciranje od strane Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva kulture i medija, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Istarske županije koji su projekt prepoznali kao izuzetno važan zbog današnjih trendova u interpretaciji, koja je zastupljena gotovo u svakoj djelatnosti jer ima za cilj povezivanje, stvaranje emocija i pričanje nekih novih priča, svima koji ih žele čuti i biti dio istih.

Predviđeno je da na forumu prisustvuje do 150 osoba uz poštivanje svih epidemioloških mjera izdanih od strane Stožera civilne zaštite Istarske županije.

I za kraj, ne zaboravite se prijaviti na ovaj pomalo neobičan, drugačiji forum koji će u vama omogućiti neka novih poznanstava, priče i nezaboravne trenutke.

Link za prijavu: https://forms.gle/UVtxom5h5DHfU98f7

#nfibhrvatska #nfib2021 #interpretacijabastine

Više informacija o Nacionalnom forumu interpretatora baštine na:

Facebook stranici: https://www.facebook.com/nfib.hrvatska

Instagram profilu: https://www.instagram.com/nfib_hrvatska/

Istra – Isti broj novozaraženih, izliječenih i hospitaliziranih

I u Istri sve veći problem nasilje u obitelji i nad ženama