in

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak od sinoć u samoizolaciji

Prvi hrvatski epidemiolog, doc. dr. Krunoslav Capak, od sinoć je u samoizolaciji! Također, u samoizolaciji je, kako saznajemo, dr. Vera Katalinić Janković, pomoćnica ministra zdravstva, objavio je Jutarnji list. 

U samoizoilaciji su i zamjenica ravnatelja HZJZ-a Capaka, dr. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Mirela Šentija Knežević i predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre Milosrdnice Krunoslav Kunadr. Anka Jurišić Kvesić, predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalu medicinu.

Svi su oni prije četiri dana bili na konferenciji udruge CroMSIC na kojem je predstavljeno istraživanje o znanju mladih o HPV virusu, odnosno o dobrobiti cijepljenja.

Na predstavljanju tog istraživanja bila je jedna osoba koja je nekoliko dana kasnije dobila simptome Covida-19. 

Svi kojima je određena samoizolacija jučer i danas bit će testirani, a također će se testirati i njihovi kontakti. 

Povodom cijelog slučaja HZJZ je izdao priopćenje:

– U ponedjeljak, 15. lipnja, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo održana je konferencija za medije o istraživanju utjecaja HPV-a na mlade koje je provodila Udruga CroMSIC. Osim predstavnika medija, Udruge CroMSIC i domaćina, ravnatelja HZJZ-a doc. dr. sc. Krunoslava Capaka i zamjenice ravnatelja dr. sc. Ivane Pavić Šimetin, na konferenciji su sudjelovali i pomoćnica ministra zdravstva prim. mr. sc. Vera Katalinić Janković,  zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba prof. Mirela Šentija Knežević, predstojnik Klinike za Ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre Milosrdnice prof. dr. sc. Krunoslav Kuna i predsjednica Nacionalnog povjerenstva za djelatnost dentalne medicine dr. sc. Anka Jurišić Kvesić. Događaj je organiziran u skladu sa svim propisanim mjerama zaštite od infekcije koronavirusom koje su trenutno na snazi u Hrvatskoj, a usuglašene su s preporukama Europskog centra za sprječavanje  i kontrolu bolesti.

Jučer je došlo do saznanja da je jedna osoba koja je prisustvovala događaju dan nakon konferencije razvila simptome koronavirusa.

Odmah je ustanovljen popis svih sudionika te ih je dežurna epidemiološka služba HZJZ-a kontaktirala i obavijestila o situaciji.  Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak i njegova zamjenica Ivana Pavić Šimetin  jučer su testirani na koronavirus i nalaz je za oboje bio negativan što znači da sve osobe s kojima su bili u kontaktu nisu u nikakvoj opasnosti. Prema važećim preporukama ravnatelj HZJZ-a, njegova zamjenica i svi ostali sudionici konferencije sljedećih 14 dana morat će provesti u samoizolaciji.

valamar isabella island resort

POREČ: Buknuo požar u sauni hotela na otoku Sv. Nikola

POREČ: Valamar Riviera šesti najpoželjniji poslodavac među hrvatskim kompanijama