in

ROVINJ: Gin Martesi Davora Turkovića iz Poreča najbolji na GinIstri. Zlata za proizvođače iz Kaštelira, Vrsara i Buzeta

Foto Ginistra Festival Rovinj

Pobjednik 1. GinIstre, odnosno najbolje ocijenjeni destilat prvog istarskog festivala gina, je onaj destilerije Martesi u vlasništvu Davora Turkovića iz mjesta Varvari kod Poreča.

Odluka je to stručne Komisije za ocjenjivanje koja je na uzorkovanje ginova zaprimila ukupno 18 tipologija u šest kategorija. Martesi je za svoj „Martesi gin“ odnio zlatnu medalju i titulu najboljeg u kategoriji ‘London Dry Gin’.

Pobjednik 1. GinIstre je Porečan Davor Turković
Pobjednik 1. GinIstre je Porečan Davor Turković

Zlatnu medalju u istoj kategoriji osvojio je i gin  „Midnight“ destilerije Imagine Spirits iz Vrsara, kao i Aurin „Gin Karbun limited Sea Edition“ iz Buzeta.

Srebrne medalje osvojili su ginovi „Sette monti“ Karla Damijanića iz Pule, „Nostromo Gin“ destilerije Rossi iz Vižinade, „Gin Karbun“ destilerije Aura kao i „Autumn gin Old School“ destilerije u vlasništvu Marka Ljubešića iz Sv. Lovreča.

U kategoriji ‘Destilirani gin’ najboljim je proglašen gin Istarske kapljice „Flying Goat“ iz Kaštelira, zlatna medalja pripala je i „Pink robinu“ destilerije Imagine Spirits iz Vrsara te ginu „Flying Goat Purple Edition“ kojeg također proizvodi destilerija Istarska kapljica iz Kaštelira.

Brončane medalje osvojili su „Winter gin“ Old School destilerije i gin „VIII“ kojeg proizvodi OPG Čehić iz Kaštelira.

U kategoriji ‘Navy gin’ zlatnu medalju za „Gin Karbun Navy Strength“ osvojila je destilerija AurA. Gin „Karolina 58“ u vlasništvu destilerije Sempervivum iz Poreča osvojio je zlatnu medalju u kategoriji ‘Sloe gin’.

„Premium Gin s bijelim tartufom“ destilerije AurA osvojio je srebrnu medalju u kategoriji ‘Macerat gin’, dok je brončanom medaljom okrunjen „Orange gin“ Old school destilerije u kategoriji ‘Gin liker’.

Proglašenje i dodjela priznanja najboljim proizvođačima održani su na 1. GinIstra Festivalu u Rovinju u petak, 30. rujna.

 

 

 

ljekarna-trg-slobode-porec-prosinac-2021-foto-tanja-kocijancic.jpg

Dežurne ljekarne u Poreču nedjeljom i praznikom

POREČ: Atraktivan uvod u novu plesnu godinu USB-a svilena cabaret predstava