in

Rovinjski dizajner Anselmo Tumpić u žiriju japanskog JOOP DESIGN AWARD-a

Anselmo Tumpić

Anselmo Tumpić, kreativni direktor uspješnog hrvatskog Studija Tumpić/Prenc, poznatog po svojim idejnim i kreativnim rješenjima u dizajnu, dio je žirija 4. izdanja JOOP DESIGN AWARD natjecanja.

Radi se o natjecanju u dizajnu ambalaže ekstra djevičanskih maslinovih ulja, a održava se u sklopu 11. izdanja “Japan Olive Oil Prize”, skraćeno JOOP.

Ovo se međunarodno natjecanje održava u Tokiju, Japanu, a za cilj ima promicanje kvalitetnih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, neovisno o njihovom podrijetlu.

Do danas je “Japan Olive Oil Prize” postalo prepoznato kao najprofesionalnije natjecanje ekstra djevičanskih maslinovih ulja u Japanu, inače vodećoj azijskoj zemlji po njihovoj potrošnji.

Svojim sudjelovanjem, prijavljeni proizvođači iz cijeloga svijeta povećavaju svijest o svom brendu na japanskom tržištu, a istovremeno se potrošače educira o tome kako odabrati kvalitetan proizvod umjesto onog komercijalnog.

Naime, želi se skrenuti pažnju na važnost spajanja dobrog proizvoda s privlačnim identitetom, odnosno izgledom, a njihov je moto kako “dobro ekstra djevičansko maslinovo ulje zaslužuje dobro izgledati”.

Tako se već 4. godinu zaredom također nagrađuju oni proizvođači koji su se, osim na kvalitetu, usmjerili i prema komunikaciji identiteta svog proizvoda kroz logotip, izgled boce i njezine ambalaže ー sve od reda bitne detalje na japanskom, ali i drugim tržištima.

Svake godine za žiri JOOP DESIGN AWARD-a biraju se neka od najprestižnijih imena s područja dizajna, umjetnosti i arhitekture. Ove je godine jedno od njih i hrvatski dizajner s adresom u Rovinju, Anselmo Tumpić.

Nakon bogatog iskustva stečenog u Fabrici (Benetton Communication Research Center), te BBDO-u i Saatchi & Saatchi u Milanu, 2017. godine vraća se u rodni Rovinj gdje i danas radi kao kreativni direktor i suosnivač Studija Tumpić/Prenc, agencije za dizajn i vizualne komunikacije.

Nisu ga zaobišle niti brojne prestižne nagrade u njegovoj struci, poput Red Dot Best of the Best, Grand Prix na European Design Award, ADC Award (NY), Communication Art Award, Epica, Eurobest, Pentawards i Dieline Awards.

Njegova je zadaća kao člana žirija, ocijeniti dizajn 500 pristiglih boca ekstra djevičanskih maslinovih ulja iz čak 21 zemlje svijeta.

Svečana dodjela nagrada održat će se zatim uživo putem Instagram profila @joop_japan, dok će nakon toga pobjednici biti izlistani i na službenim stranicama JOOP-a.

Ova virtualna podjela nagrada započela je 7. travnja u 17 sati prema japanskom računanju vremena, što znači kako se kod nas prikazala u 10 sati.

Trg slobode u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

Dežurne ljekarne u nedjelju i na Uskrsni ponedjeljak

Foto KREG Galatea Funtana/vrsar

FUNTANA/VRSAR: Galateice uspješne na međunarodnom turniru Poreč Cup