in

RUBEN FINDERLE – porečki kviz-maher osvojio 125.000 kuna na Milijunašu, sreću imao i Medulinac Neven Milijić

Screenshot HRT

Porečki kviz-maher Ruben Finderle, 23-godišnji student Filozofskog fakulteta u Zagrebu, od ovog je četvrtka bogatiji za 125 tisuća kuna. Naime, upravo toliko osvojio je u zadnjoj epizodi kviza ‘Tko želi biti milijunaš?”. Budući da je sudjelovao i u epizodi prije, ovog je četvrtka odmah na početku odgovarao na deseto pitanje za 32.000 kuna.

Ruben Finderle

Pitanje je bilo: “Koji je službeni naziv autoceste poznate kao Slavonika?”. Ponuđeni su odgovori A4, A5, A6 i A7. Ruben je tu iskoristio dva jokera: ‘tri znalca’ i ‘pola-pola’. Zatim su mu ostali A4 i A5, pa je odabrao točan odgovor – A5.

PRešao je drugi prag i dobio pitanje za 64 tisuće kuna: Kolumbo je otkrio Ameriku 12. listopada 1492. Kojeg se datuma iste godine otisnuo iz Europe? Ruben je vrlo brzo odgovorio točno – 3. kolovoza, te osvojio i 64 tisuće kuna.

Bez problema je odgovorio na pitanje za 125.000 kuna koje je glasilo: ‘Koji se organeli nazivaju staničnim tvornicama energije, jer su ključni u stvaranju energijom bogatih kemijskih veza?’. Točan odgovor je bio mitohondriji. Kako prenosi nadalje 24 sata, zapeo je na pitanju za 250.000 pitanja na kojem je i odustao. Nije znao odgovor na pitanje: ‘Za Sennu je koban bio Tamburello. Koji je susjedni zavoj presudio Rolandu Ratzenbergeru samo dan prije?’. Točan odgovor glasio je Villeneuve.

Nakon njega u vruću stolicu sjeo je još jedan istarski kviz-maher, koji je poput Rubena sudjelovao i na drugim kvizovima nacionalne televizije i koji je već osvajao značajne novčane iznose. To je 27-godišnji Medulinac Neven Milijić (27) koji je iste večeri osvojio 64.000 kuna. Naime, nije znao odgovor na pitanje za 125.000 kuna: ‘Koje je glazbalo 1841. osmislio varaždinski skladatelj Ivan Padovec?’. Tu je odustao i otišao je kući bogatiji za 64 tisuće kuna.

Neven Milijić

Inače, Ruben Finderle je student rusistike i komparativne književnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i zaljubljenik u kvizove od malih nogu. Zbog rezultata ga je Hrvatski kviz savez pozvao u reprezentaciju, pa je sudjelovao s njima i na Europskom kvizaškom prvenstvu. Baš poput brojnih kvizaša nove generacije i Ruben se zarazio kvizovima preko Milijunaša, kojeg je pratio još od malih nogu, ali i kvizove 1 protiv 100 i Potjeru.

Tko se sjeća satova Darwill iz Trsta?

IMA BAKTERIJU: S tržišta se povlači jedna vrsta šunke, provjerite jeste li je kupili