in

Sindikalna dvorana Specijalne bolnice M. Horvat u Rovinju dobila ime po uglednoj liječnici

Foto Istarska županija - Specijalna bolnica M. Horvat Rovinj

U Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, čiji je osnivač Istarska županija, danas je svečano obilježena promjena naziva nekadašnje Sindikalne dvorane u „Dvorana Višnja Prokić“. Dvorana je nedavno i preuređena, a ime je dobila po doktorici Višnji Prokić, koja je u Ustanovu došla davne 2001. godine te je u njoj provela najplodonosnije godine svog radnog vijeka, kao liječnik specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije. Dr. Prokić je obavljala i dužnost voditelja Odjela, te zamjenice ravnatelja.

Foto Istarska županija - Specijalna bolnica M. Horvat Rovinj
Foto Istarska županija – Specijalna bolnica M. Horvat Rovinj

Kako je, tom prigodom, istaknuo ravnatelj bolnice izv. prof. dr. sc. Marinko Rade, dr. Prokić je bila privržena pacijentima, a ostat će zapamćena kao dobra, topla i iskrena osoba.

„Nosila se prema Ustanovi i prema nama zaposlenicima zaštitnički, strpljivo, nekako baš obiteljski. Bila je izniman radnik. Bila je mentor svima nama. Stoga je Upravnom vijeću Bolnice predloženo, da se posmrtno, po cijenjenoj kolegici Višnji Prokić nazove obnovljena, multifunkcionalna dvorana čije prostore koristimo za stručne kongrese i kao predavaonicu za edukaciju budućih zdravstvenih radnika u suradnji sa Sveučilištima u Puli, Rijeci i Osijeku“, kazao je ravnatelj dodajući kako je prijedlog jednoglasno prihvaćen. 

„Njezina poniznost i privrženost poslu i kolegama, bit će nam nit vodilja u daljnjem razvoju Ustanove“, zaključio je ravnatelj, objavila je Istarska županija u priopćenju.

Foto Lions klub Poreč

Domu za starije u Poreču Lionsi uručili veliku donaciju

Foto Žive jaslice Sveti Lovreč

SV. LOVREČ: Sve je spremno za uprizorenje najvećih živih jaslica u Hrvatskoj