in

SLATKA ISTRA u Vižinadi uz najbolje kolače, Mladena Grdovića i degustaciju istarskih proizvoda

Slatka Istra - Foto Sebastijan Skoko

Tajne bilježnica s receptima naših nona ponovno će zaživjeti na Slatkoj Istri 14. kolovoza

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Najslađi dan na našem polutotoku ove će godine biti poseban, jer manifestacija Slatka Istra u Vižinadi u ponedjeljak 14. kolovoza obilježava srebrnu obljetnicu – 25. izdanje Slatke Istre oduševit će vas ponovno autohtonim slasticama, očuvanjem tradicije te bogatom popratnom ponudom i programom uz odličan koncert.

Slatka Istra nadaleko je poznato događanje posvećeno starinskim, istarskim kolačima, i posebno za ovu manifestaciju naši čuvari tradicije, kako ih rado zovemo, a radi se o domaćicama i domaćinima iz svih krajeva Istre, naprave slastice po receptima svojih nona – pandešpanj, pince, bucolaje, štrukolo ili povetice, fritule, cukerančiće, kroštule, priskve i paštine… I tako kamenim uličicama Vižinide zamiriši slatka tradicija, pa dođite 14. kolovoza na Slatku Istru jer program starta u 18 sati izložbom tradicionalnih istarskih kolača u školskoj dvorani. Već od 19 sati u parku kod stare škole kreću izložba i degustacija vina, ulja i domaćih proizvoda s područja Vižinade, pa ćete moći uživati u najboljim okusima ovog kraja.

U istom terminu ujedno se službeno otvara manifestacija Slatka Istra te će posjetitelji u kući Maraston uživo moći gledati kako se spravlja tradicionalni istarski kolač. Zabavni program započinje u 20 sati limenom glazbom Brass Banda ZT Vižinada s gostom, a od 21 sat pjevajte i plešite jer će nastupiti Replay band i mnogima omiljeni Mladen Grdović, majstor dobre fešte.

Najbolji kolači Slatke Istre 2023. bit će proglašeni u 22 sata.

A odlična je vijest da se feštanje u Vižinadi nastavlja i sljedećeg dana proslavom tradicionalne pučke fešte Svete Marije Vele 15. Kolovoza. Raspoloženje će podići najprije Laguna bend, a nakon njih u 21 sat i sjajni Gustafi, sastav s kojim je zajamčena odlična glazba i još bolja zabava.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, priopćeno je iz TZ-a Vižinade.

kombi mup policija marica

U Umagu uhićen trojac koji je krao skupe bicikle

fešt pedoći santa marina 2019

Tar-Vabriga: FEŠTA OD PEDOĆI u subotu uz bogatu gastro ponudu, Alenom Vitasovićem i plesnim spektaklom