in

Sportski pothvat: Enrico Penini supom će iz Novigrada do talijanske obale za manje od 24 sata

Plakat inicijative za očuvanje Jadranskog mora - Foto TZ Novigrad

Iduće subote, 4. lipnja u 21 sat, iz Novigrada će krenuti sportsko-ekološka inicijativa usmjerena na očuvanje zdravlja i čistoće Jadranskog mora.

Plakat inicijative za očuvanje Jadranskog mora - Foto TZ Novigrad
Plakat inicijative za očuvanje Jadranskog mora – Foto TZ Novigrad

Jedan čovjek će ploveći morem na stand up pedalu, tzv. SUP, nastojati proći čak 100 kilometara do talijanske obale u roku od svega 20 sati, s plemenitim ciljem promoviranja sporta na otvorenome i očuvanja prirode.

Talijan Enrico Penini, dugogodišnji zaljubljenik u sport u prirodi i osnivač kluba Adventures 360 Delta del Po, organizator i vodič mnogih avantura na vodi te učitelj vještina preživljavanja u prirodi, odabrao je upravo Novigrad kao svoju polaznu točku ovog izazova.

S ovom misijom neće samo izazvati svoju izdržljivost i snagu na otvorenome moru koje spaja Hrvatsku i Italiju, već će pokušati senzibilizirati javnost o važnosti čišćenja i očuvanja našeg Jadranskog mora, s obzirom na to da je zagađenje plastičnim otpadom u stalnom porastu.

Stanovnici i gosti grada imat će priliku u večernjim satima gledati njegovo hrabro isplovljavanje na SUP-u, samo s veslom u ruci, i zaželjeti mu što mirnije more do svog cilja. Enrico Penini plovit će tijekom cijele noći i sutradan, kako bi ga u ranim večernjim satima u mjestu Barricata Porto Tolle dočekali njegovi prijatelji, mediji te sve osobe koje podržavaju njegovu inicijativu i dugogodišnji trud.

„Borba protiv zagađenja Jadranskog mora povezala je obale dviju država. Zanimljivo je da spaja ušće rijeke Mirne, najveće istarske rijeke koja se u more ulijeva upravo kod Novigrada, i ušće rijeke Po, najveće talijanske rijeke koju Enrico Penini obožava“ – izjavila je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice, koja uz Grad Novigrad podupire ovu hvalevrijednu inicijativu.

Utrka u Tarskoj vali - Foto Running Fox

TAR: Prijavite se na 1. utrku EL GIRO DE VAL DE TORRE

Foto OŠ Tar-Vabriga - Festival zavičajnosti

TARSKE UČENICE za Festival zavičajnosti osmislile projekt “Razglednice moga kraja”