in

Startao sajam domaćih proizvoda u Poreču

Udruga Istarska web tržnica, čiji je glavni cilj poticanje izravne prodaje istarskih poljoprivrednih proizvoda, danas je, 8. srpnja 2021. otvorila prvi od nekoliko tjednih sajmova koji će se tijekom sezone održavati u Poreču.

Sajam istarskih poljoprivrednih proizvoda održava se na Trgu slobode, gdje su od 9:00 sati nadalje posjetitelji imali prilike razgledati i kupiti svježe voće i povrće, maslinova ulja, med, marmelade, proizvode od konoplje, od lavande, vina, likere, kozmetičke proizvode i razne ukrasne predmete. Svi se proizvodi mogu degustirati, a posjetitelji dobiti sve potrebne informacije o proizvodima izravno od proizvođača, te je sajam odmah privukao pažnju turista i šetača. Grad Poreč-Parenzo suorganizator je ove manifestacije u kojoj sudjeluje i Turistička zajednica grada Poreča, te su izlagače nakon otvaranja obišli i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo, Morena Mičetić Fabić, te Ana Čehić, tajnica udruge Istarska web tržnica.

Sajmovi će se održavati svakog četvrtka u trajanju od 9 do 22 sata na Trgu slobode sve do sredine rujna, u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i važećim epidemiološkim mjerama. Ovom prilikom Udruga poziva sve zainteresirane za kupnju istarskih poljoprivrednih proizvoda da u četvrtke posjete sajmove na Trgu slobode u Poreču i upoznaju se sa zdravim i prirodnim istarskim proizvodima.

istarski stožer civilne zaštite dino kozlevac

Stožer pozvao na cijepljenje bez najave – Delta soj je najzarazniji i prisutan je u Hrvatskoj

Koordinacijski sastanak u Poreču: Jako je važno plasirati točne informacije na emitivnim tržištima