in

SV. LOVREČ: Ferucio Banić čak 70 godina u limenoj glazbi u kojoj je počeo sa samo sedam godina

U Sv. Lovreču zabilježen je zanimljiv i značajan jubilej. Naime, član limene glazbe KUD-a Matka Laginje Ferucio Banić s prošle na ovu, tekuću godinu proslavio je velikih 70 godina aktivnosti u spomenutoj limenoj glazbi. Šjor Ferucio je, inače, 1943. godište, a limenoj je glazbi pristupio 1950., što znači da je sa samo 7 godina ušao svirati s “velikima”. I već samo to je impresivan podatak.
Fascinantnoj brojci pridodaje se i činjenica da lovrečka limena glazba kontinuirano (bez ikakvih prekida) djeluje 137 godina i kao takva najdugovječniji je limeni sastav na području Istre

Proslava velikog jubileja Ferucija Banića u Svetom Lovreču

-Naš član Ferucio je, dakle, proživio više od polovice “životnog vijeka” limene glazbe iz Svetog Lovreča. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi, ali šjor Ferucio je, tako, vjerojatno najdugovječniji član svih limenih glazbi na području Istre. Na jučerašnjoj (21.08.) svečanosti uručena mu je plaketa sa zahvalnicom za svoj entuzijazam i članstvo, a sve to nije prošlo bez “slatke note” – torte s prikazom baritona, instrumenta koji godinama već pasionirano svira, prenio nam je Ivan Hrastovčak, tajnik KUD-a Matka Laginje Sveti Lovreč.

Na istoj je svečanosti, uzgred budi rečeno, znamen zahvale za 20 godina članstva u limenoj glazbi dobio saksofonist Darko Matošović, saznajemo od Hrastovčaka.

NOVIGRAD: Posjetite mini sajam “Domaće je najbolje”

Otvorene prijave za himanitarni Memorijal Ivana Todorića u Puli