in

SV. LOVREČ nudi još ljetne zabave – Degustacije, koncert Techno Vikingsa i Organum Histriae

Gušti Lovreča

Općina Sv. Lovreč nastavlja s bogatim ljetnim programom događanja. U nedjelju, 29. kolovoza, s početkom u 21 sat, trg Placa će postati glazbenom kulisom za kvintet Techno Vikings, majstore ulične i koncertne zabave. Alt saksofon svira Luka Vrbanec, čakovečki Puležan, zatim na tenor saksofonima su Paolo Gortan iz Pazina i  Vedran Mijić iz Rijeke; na bariton saxu je Porečan Jurica Prodan te na bubnjevima Mathias Buthul iz Trsta.

Akcija i dalje ostaje na trgu Placa: u srijedu, 1. rujna, s početkom u 19 sati održat će se treće izdanje manifestacije „Gušti Lovreča“/„A Taste of Lovreč“. Za posjetitelje je to prilika da svim osjetilima spoznaju čari, okuse, mirise i zvukove Lovreštine. Moći će se tako degustirati vina, rakije i likeri, maslinovo ulje, ulje konoplje, suhomesnati proizvodi, kao i uživati u lavandi te rukotvorinama. Nije se zaboravilo ni na osjet zvuka, tako da će istu večer prigodan koncert održati limena glazba „Naša sloga“ iz Babići i bend Lega.

A nakon što su koncert Techno Vikingsa i manifestacija Gušti Lovreča bili svojevrsan crescendo, kraj tjedna donosi leggiero u vidu koncerta orgulja. Naime, od 30. kolovoza do 5. rujna održat će se 22. izdanje Međunarodnog orguljskog festivala Organum Histriae i to u gradovima domaćinima Puli, Bujama, Motovunu, Pazinu, Balama i Sv. Lovreču.

U Svetom Lovreču u župnoj crkvi Sv. Martina u nedjelju, 5. rujna, svečano će se zatvoriti festival s programom nazvanim Il vento che diventa voce u izvedbi talijanskog orguljaša Francesca di Lernije. Skladbe će se svirati na orguljama koje je 1735. izradio najpoznatiji graditelj orgulja s ovih prostora, Petar Nakić.

Treba se, doduše, spomenuti kako je zbog epidemioloških mjera potrebna rezervacija mjesta, a to se može učiniti na službenim mrežnim stranicama ove manifestacije – www.organum-histriae.com.

Svi ovi događaji su besplatni i odvijat će se u skladu s epidemiološkim mjerama, propisima i preporukama Stožera civilne zaštite.

Techno Vikings

Predrag Pliško novi predsjednik LAG-a Južna Istra

Istra – Drugi dan zaredom deset novozaraženih