in

SV. PETAR U ŠUMI: Otvoren moderan fitness centar za sve mještane

-Naši mladi službeno su otvorili “Fitness centar Sv. Petar u Šumi”. Najmodernije sprave i 15 radnih mjesta čekaju mještane da počnu s treningom. Od petka, 14. svibnja, krećemo s mjesecom otvorenih vrata za sve Supetarke i supetarce. Fitness je otvoren za sve u ponedjeljak, srijedu i petak od 18 do 21 sat uz pridržavanje epidemioloških mjera, izjavio je načelnik ove općine Mario Bratulić prigodom otvaranja.

Općina Sv. Petar u Šumi opremila je moderan fitness centar u sklopu polivalentne dvorane pri sadašnjoj zoni sporta i rekreacije. Nakon provedenog natječaja pokrenuto je opremanje najmodernijom fitness opremom koje je proveden preko EU programa i Mjere 2.1.1. Lag-a Središnja Istra pod nazivom „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Novi općinski fitness centar ima najsuvremeniju fitness opremom a istovremeno može vježbati petnaestak vježbača.

-Općina je u proteklih godinu dana stvorila uvjete za opremanje modernog fitness centra te je do konca veljače rekonstruirano krovište polivalentne dvorane, izmijenjena je vanjska i unutrašnja stolarija, elektroinstalacije, postavljena podna izolacija i funkcionalni betonski pod. U dvorani je postavljena stropna toplinska izolacija, knauf strop, ofarbani su zidovi, postavljena klimatizacija prostora, a odrađen je akrilni premaz poda primjenjiv za vježbališta. Na prostoru ispred dvorane i svlačionica izgrađena je multifunkcionalna terasa za potrebe zgrade i budućeg sportskog centra. U sklopu projekta WiFi4EU u dvorani se nalazi besplatni wifi Internet, naglasio je načelnik Bratulić.

U fitness dvorani postavljeni su traka za trčanje, eliptični steper, veslački ergometar, air bike, sprava za prsa i ramena, sprava  za leđa, sprava  za noge, klupa za prsa, stalak za zgibove i dips, kavez za vježbanje, par švedskih ljestva sa strunjačama, kompleti girja i bučica, stalci za utege i sprave, tri kompleta olimpijskih šipki s utezima, gumena podloga, druga pomagala za vježbanje i veliki smart TV.

Fitness centar namijenjen je za svakodnevno vježbanje mještana ove općine, sportskih klubova i sportaša pojedinaca.

VIŠNJAN: Skulptura Sunčev vjetar Korada Korlevića krasi istočni ulaz u mjesto

traktor pixabay

KAŠTELIR: U subotu tehnički pregled traktora kod dvorane