in

SV. PETAR U ŠUMI: Priča o kobasicama se nastavlja – Uskoro iz tiska izlazi knjiga

Nakon što je nedavno dovršeno uređenje i opremanje Prve hrvatske kuće od kobasica u Sv. Petru u Šumi projekt se nastavlja.

-Završena je priprema za tisak naše “Knjige o klobasicama” koja će na 40 panoa, dimenzija 100×40 centimetara posjetiteljima našega muzeja i Prve Hrvatske Kuće od kobasica dočarati nezaboravnu kobasičarsku bajku. Postava knjige sastoji se od 4 poglavlja: dobrodošli u svijet kobasica, kobasica u Istarskoj tradiciji, kobasice u Hrvatskoj i S kobasicom po svijetu. Neponovljiva bajka, sve o najboljim svjetskim kobasicama na jednom mjestu. Naravno, u tisak smo danas poslali i ekološke platnene torbe i podloške za tanjure od eko papira, navodi načelnik Sv. Petra u Šumi Mario Bratulić.

Najavio je da će kroz nekoliko dana biti gotovo i opremanje muzejsko-galerijskog prostora. Nakon popuštanje epidemioloških mjera vezanih uz pandemiju COVID-19 očekuje se svečano otvaranje objekta. Kuća od kobasica će se koristiti i za potrebe mještana Općine, ali i za razne projekte od nacionalnog i međunarodnog značaja kojima je općina organizator.  

Prostor Prve Kuće od kobasica, dodaje načelnik, opremljen je modernom kuhinjom i senzornim laboratorijem, sanitarijama, kotlovnicom i multimedijom koja se sastoji od video zida, nekoliko displeja za manje projekcije, razglasa, opreme za glazbene događaje, video nadzorom i sigurnosnim sustavom. Oprema muzejsko-galerijskog prostora namijenjena je za prezentaciju priče o kobasicama i ostalim tradicionalnim proizvodima, a na muzejskim panelima-Knjizi o kobasicama obrađena su četiri područja, isto kao i knjizi koja će uskoro ugledati svjetlo dana.

Bez struje 8. veljače dio Poreča i Novigrada

Važna pobjeda za porečke kuglačice protiv Podravke