in

SV. PETAR U ŠUMI uskoro će dobiti moderan fitness centar zahvaljujući EU sredstvima

Ilustracija

Općina Sv. Petar u Šumi do konca ožujka opremit će moderan fitness centar u sklopu polivalentne dvorane pri sadašnjoj zoni sporta i rekreacije.

Kako doznajemo od načelnika Marija Bratulića, nakon provedenog natječaja pokrenut će se opremanje najmodernijom fitness opremom koje se provodi preko EU programa i Mjere 2.1.1. Lag-a Središnja Istra pod nazivom „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

-Novi općinski fitness centar bit će opremljen najmodernijom fitness opremom s mogućnošću da istovremeno može vježbati petnaestak vježbača. Općina je u proteklih godinu dana stvorila uvjete za opremanje modernog fitness centra te je do konca veljače rekonstruirano krovište polivalentne dvorane, izmijenjena je vanjska i unutrašnja stolarija, elektroinstalacije, postavljena podna izolacija i funkcionalni betonski pod. U dvorani je postavljena stropna toplinska izolacija, knauf strop, ofarbani su zidovi, postavljena klimatizacija prostora, a odrađen je akrilni premaz poda primjenjiv za vježbališta. Na prostoru ispred dvorane i svlačionica izgrađena je multi funkcionalna terasa za potrebe zgrade i budućeg sportskog centra. U sklopu projekta WiFi4EU u dvorani se nalazi besplatni wifi Internet, nanizao je načelnik Bratulić.

U fitness dvorani, dodaje on. bit će postavljeni traka za trčanje, eliptični steper, veslački ergometar, air bike, sprava za prsa i ramena, sprava  za leđa, sprava  za noge, klupa za prsa, stalak za zgibove i dips, kavez za vježbanje, par švedskih ljestva sa strunjačama, kompleti girja i bučica, stalci za utege i sprave, tri kompleta olimpijskih šipki s utezima, gumena podloga, druga pomagala za vježbanje i veliki smart TV.

Prostor je spreman i čeka sprave i vježbače

-Fitness centar će biti namijenjen za svakodnevno vježbanje naših mještana, sportskih klubova, sportaša pojedinaca, a prilikom puštanja u rad dogovorit će se pravila korištenja i radno vrijeme, istaknuo je Mario Bratulić.

PAZITE NA DIVLJAČ! Stradali srnjak, zec i lisica

Poreč: SŠ Mate Balote domaćin županijskog natjecanja iz hrvatskog jezika