in

Svjetski dan turizma u Poreču u znaku slikarstva

Foto Snježana Vidović

Umjetnica Snježana Vidović je po treći put kao jedan od ponuđača sudjelovala u ovogodišnjem zanimljivom projektu Upravnog odjela za turizam Istarske županije, obilježavanju Svjetskog dana turizma. Snježana Vidović, vlasnica „Ateliera Vidović“ (www.dobit.com.hr) je ovom prilikom organizirala tečaj slikanja „Slikamo Romaničku kuću“ u Poreču.

Foto Snježana Vidović - Radionica slikanja u Poreču
Foto Snježana Vidović – Radionica slikanja u Poreču

Kao slikarski motiv je Romanička kuća zanimljiva iz više razloga. Ona nije samo najstarija sačuvana kuća, nego je i značajni arhitektonsko – povijesni objekt i karakterističan simbol grada Poreča koji odiše mističnim pričama od 13. stoljeća do danas. 

Tako su u subotu, 30.09. na Marafor trgu kreativni polaznici, uživajući u lijepom sunčanom danu, u opuštenoj atmosferi starog jezgra grada, proveli ugodno vrijeme slikajući. Pred večer su svi zajedno mogli uživati u individualnim impresijama Romaničke kuće, koje su nastale pomno praćene budnim okom iskusne umjetnice. 

Tokom dana su brojni, znatiželjni posjetitelji Poreča u razgovoru s umjetnicima dodirnuli različite teme. Najveći interes su gosti pokazali za status umjetnika u Istri i za priču o povijesti Romaničke kuće. Mnogi su se obradovali kada su saznali da će Romanička kuća biti uskoro obnovljena i potom otvorena za posjetitelje.

Čakulalo se tu na raznim jezicima, što je još jednom potvrdilo tezu da kreativnost i kultura ne poznaju granice i da povezuju ljude bez obzira na nacionalnost, saznajemo od Snježane Vidović.

Foto Grad Poreč - OŠ Poreč 1.b

POREČ: Gradonačelnik obišao sve prvašiće povodom Dječjeg tjedna

Gradska palača - Foto Grad Poreč

Grad Poreč raspisao natječaj za studentske stipendije